Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Несвакидашње креације Маје из Чачка: Уметница спојила моду и сликарство


Чачак – Талентована Маја Пантовић пронашла је начин да споји моду и сликартсво па хаљине које изађу из њеног атељеа представљају право уметничко дело. Ова Чачанка завршила је графички дизајн и након неколико година проведених на пословима у струци одлучила је да прати своју жељу за сликањем.

Решила сам да ризикујем да дам отказ и да пробам, нисам желела да се у својим педесетим кајем што нисам покушала. Овако знам да сам дала све од себе, па како буде. Ако паднем устаћу и наставићу даље, али сматрам да уопште нисам погрешила“, рекла је за РИНУ Маја.

После само годину дана љуботељи моде препознали су необичан спој кројева, тканине и мотива, а на њеним креацијама најупечатљивији су ти осликани детаљи.

Приказ животиња у реалном и апстрактном смислу све ме то привлачи и интерсенатно ми је. Такође волим ретро мотиве, попут старих бицикли, аутомобили и бродови. Понекад и муштерије имају неке своје идеје, тако да након сугестија заједно правимо уметничко дело“, каже ова уметница.

Посебно је поносна на венчаницу, коју је са пријатељицама радила два месеца. Са безброј цветова осликаних бојама које светле у мраку и повезаних ручним везом.

Правили смо венчаницу, а будућа млада уопште није знала шта ће добити на крају. Када је дошла након два месеца и угледала своју хаљину, то је за њу био шок у позитивном смислу. Тај моменат њене среће заувек ћу памтити и дало ми је мотивацију за даљи рад. А оно што је било битно јесте да је та девојка баш умела да понесе ту несвакидашњу хаљину“, прича Чачанка.

Овим послом успела је да покаже сву своју креативност, а сваки комад који изађе из њеног атељеа је уникат.

Све је прича за себе, а само ако у свој посао уложите љубав и пуно труда нема шансе да не успете“, поручила је Маја.

Боје које користи су трајне и не скидају се након прања са материјала, чак иако их оперете на 30 степени  у машини. Маја каже да су њен рад препознали бројне муштерије из свих градова Србије, али и из иностранства, па се неке њене креације могу купити и у Лондону.

РИНА


20.03.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO