Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Михајловићева: Поштујте одлуке Владе РС


Београд - “Желим најпре да захвалим свим оним грађанкама и грађанима Србије који поштују одлуке које Влада Србије доноси, молим и друге да исто учине, јер то је важно за нашу земљу и то радимо да бисмо сачували здравље свих”, изјавила је данас за ТВ Прва потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић.

Она је подсетила да је од 12 сати данас међумесни саобраћај суспендован, те да се то односи на аутобуски, железнички и водни саобраћај.

“Ово је важна одлука како бисмо на најмању могућу меру свели број људи који би могли бити заражени вирусом. Молим све да се тих мера придржавамо. Такође, не искључујем ни могућност да у наредним данима и градски превоз буде укинут, што ће зависити од епидемиолошке ситуације и тога шта каже струка”, рекла је она.

Михајловићева је подсетила и да је међународни путнички саобраћај обустављен и да од осам часова јутрос нико не може да уђе у земљу, али да се међународни транспорт одвија несметано.

“Најважније за државу и грађане је да се снабдевање одвија несметано. Камиони улазе у Србију, исто тако и транзит. Имамо хране и свега потребног довољно. Када је реч о ваздушном саобраћају, он је суспендован за путнике, али је Аеродром „Никола Тесла“ отворен за хуманитарне конвоје, прелете и транзит. Важно је да у овом тренутку када се све земље суочавају са овом кризом будемо солидарни”, изјавила је потпредседница Михајловић.

Она је још једном упутила поруку свим грађанима и грађанкама Србије да буду одговорни и дисциплиновани, да слушају одлуке Министарства здравља и струке, те да остану у својим домовима, сведу сваки контакт на најмању могућу меру и сачувају себе и своју земљу.

РИНА   


22.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO