Kad zamiriše nema ništa bolje, dok korica pucketa: Čačanski pečenjari u deficitu sa "robom" pred praznike, obori sve prazniji a potražnja ogromna (FOTO)     ·     Mesto tragedije i užasa komšije i dan danas zaobilaze: Navršila se godina dana od svirepog zločina u selu Gornja Trepča, bratoubica preminuo u ustanovi u kojoj je bio smešten (FOTO)     ·     Spomenik kulture od velikog značaja: Ovo je kuća u kojoj je rođen i odrastao jedan od najpoznatijih kompozitora u istoriji Srbije, posebno mesto u njoj zauzima klavir (FOTO)     ·     Rode u užičkom kraju ne miruju, a za doktore pune ruke posla: Bejbi bum doneo osam novih stanovnika u gradu na Djetinji     ·     Mraz desetkovao voće u ivanjičkim selima: Meštani svakog jutra sa strahom ulaze u šljivike i malinjake, koliko su niske temperature pogubne otkrivaju stručnjaci     ·     Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ужичанима стиже помоћ од браће Кинеза: Чувена Мама Вонг пружила подршку својим челичним пријатељима


Ужице – Србија и Кина имају челично пријатељство, што је доказано и у овом најтежим данима. У прилог  томе говори и чињеница да су се градови Ужице и Харбин побратимили још пре пар година, а њихови добри односи дошли су до изражаја и кад је корона погодила обе земље.

Из Ужица је у фебруару послато 20.000 најкалитенијих заштитиних маски и тако помогао браћи на далеком истоку, а данас кад је помоћ потребна и Ужичанима она није изостала.

„Наши пријатељи су и у овом тренутку уз нас. Питали су нас шта нам је напотрбеније и ми ћемо у најскоријем временском року направити спискове, али и пронаћи начин да се та роба коју нам пошаљу транспортују код нас. Понудили су нам своје медицинске апрате и све друго што нам је потребно“, изјавио градоначленик Ужица, Тихомир Петковић.

Писмо подршке на адресу градоначелника стигло је и од  Кинескиње Линде, чувене Маме Вонг, која је донирала новчана средства за адаптацију вртића који је по њој и добио име.

„Изражавамо нашу дубоку пажњу и забринутост због ситуације у вези са вирусом, с обзиром да ми врло добро знамо кроз шта управо ви сада пролазите. Наша деца из Јихаи групе су нацртали неколико фотографија преносећи на тај начин свој благослов на све вас. Мама Вонг такође веома брине о Вама и моли Вас да водите рачуна о сопственој заштити , да носите маске када сте напољу и да излазите само у случају преке потребе. Дубоко пријатељство између Јихаи и Србије је као и челично пријатељство између Кине и Србије што ће се и потврдити током времена. Ми ћемо лично увек бити ту уз Вас и увек ћемо бити при руци да Вам помогнемо у борби против изазова који Вас прате“, написала је Мама Вонг у свом писму.

Добра сарадња два братска града траје веч неколико година и за то време реализовани су бројни значајни пројекти, а Харбин који броји  11 милиона становника један је од најразвијенијих градова на североистоку Кине.

РИНА


25.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO