Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Корона вирус не омета наставу на ФТН: Професори држе предавања без кашњења


Чачак - У складу са околностима изазваним ширењем вируса COVID-19 на територији Републике Србије, у условима ванредног стања, Факултет техничких наука у Чачку реализује наставу у складу са одлукама и препорукама Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Универзитета у Крагујевцу.

Поштујући слоган „Будимо одговорни према себи и према другима“ рад са студентима, уместо у учионици, настављен је 16. марта електронским путем, а наставници и асистенти прилагодили су наставне садржаје начину рада на даљину, јер приоритет је здравље и безбедност студената, запослених и будућих студената.

С обзиром да је ФТН први факултет у Србији који је пре 10 година у оквиру европског Темпус пројекта акредитовао мастер студије за електронско учење, чији су креатори биле проф. др Данијела Милошевић и проф. др Радојка Крнета, ресурси факултета у техничком и кадровском смислу у потпуности могу да одговоре на захтеве електронског учења.

И наставници и студенти су у својим кућама, настава је по утврђеном распореду са остваривањем непосредног електронског контакта на релацији наставник - студент, тако да постоји увид колико студената похађа час. Наставници и асистенти кажу да је одговорност студената на високом нивоу и да скоро да нема изостајања са часова.

Такође, материјали и потребне инструкције за предавања и вежбе са потребним упутствима и објашњењима студентима су увек доступни преко система за електронско учење јер се наставни материјали уредно ажурирају.

Студенти кажу да је настава одлично организована и да су предавања на високом нивоу. Уз похвале које упућују, поједини студенти наводе да је настава једноставна за праћење а ту су и њихови предлози који се односе на реализацију конкретних удаљених екперимената јер један део експеримената на даљину се реализује.

Овим информацијама важно је додати да ће у суботу, 28. марта у 11 сати почети електронска бесплатна припремна настава за полагање пријемног испита за упис на факултет. Више од 200 кандидата пријавило се за похађање припремне наставе и сви пријављени су се изјаснили да имају техничке могућности да прате наставу на даљину. Уколико неко жели да се пријави још увек томоже да уради преко сајта Факултета техничких наука у Чачку.

У циљу ефикаснијег спречавање ширења вируса COVID-19 успостављеним начином рада Факултет техничких наука у Чачку оправдава своју улогу друштвено одговорне високообразовне установе.


РИНА


26.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO