Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·    


Autor: RINA.rs


Први заражени корона вирусом у Краљево стигао из Белгије: Више од 750 у самоизолацији


Краљево - Јутрос је званично потврђен први случај оболевања од вируса корона у Краљеву, изјавио је директор Завода за јавно здравље др Александар Мацан. Према његовим речима у питању је мушкарац који је дошао из Белгије, уредно се пријавио и био је у самоизолацији.


,,Оболели се придржавао свих мера, али му се здравствено стање погоршало пре два дана.Из Опште болнице ,,Студеница“ у Краљеву одмах је упућен на инфективно одељење Клиничког центра у Крагујевцу где му је и узет узорак.Клиничка слика пацијента је озбиљна, тренутно је на респиратору у Крагујевцу и за сада није животно угрожен. Додатно се прави слика и истражују контакти оболелог са другим особама“, рекао је др Мацан.


Он је додао да се са института Торлак очекују резултати још за четири особе са територије Краљева, од којих су две особе хоспитализоване а две се налазе у самоизолацији.


У Рашком округу, који је у надлежности Завода за јавно здравље у Краљеву, до данас су регистрована четири случаја оболевања од вируса корона, два у Рашки и по један у Краљеву и Врњачкој Бањи, док се у самоизолацији налази више од 750 људи.

РИНА


26.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO