Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ни Севојно није заборављено: Пакети помоћи стигли у стара, самачка домаћинства (ФОТО)


У току је подела пакета помоћи најсиромашнијим Ужичанима. Штаб за ванредне ситуације Града Ужица у сарадњи са Центром за социјални рад и Црвеним крстом одлучили су да поделе пакете помоћи својим суграђанима, који су у тешкој материјалној ситуацији.

Секретар Црвеног крста Ужице Драгомир Ћитић наводи да је подела започета у уторак и трајаће ове и наредне седмице, а прво се деле пакети на територији града и Градске општине Севојно, а како буду пристизали спискови са села, тако ће се делити и на том подручју. Због ситуације са корона вирусом и боље организације поделе, уведена је новина да корисници могу доћи по пакет само на позив Центра за социјални рад како се не би стварале гужве.

Председник Скупштине града Ужица Бранислав Митровић је овим поводом рекао:

„Сви ми заједно као друштво, град, локална самоуправа, ћемо учинити све да сви људи добију помоћ како би целу ову ситуацију преживели. Међутим, оно што ја очекујем од наших суграђана и упућујем апел, јесте да је управо ово тренутак када треба да покажемо и хуманост и достојанство, али и прибраност и стрпљење, да прво помогнемо људима којима је то најпотребније, оним људима који немају никаква примања, оним људима који јесу истински материјално угрожени. Сви они други људи који имају нека примања и који су пре овога свега имали нека примања, сигуран сам да могу да буду стрпљиви и да ће поред тога што у овом тренутку имају неке материјалне проблеме, финансијске проблеме, знати да препознају да постоје неки људи који су у тежој ситуацији него они сами“- навео је Митровић.

По речима Ане Урошевић директорке ужичког Центра за социјални рад, ова установа на евиденцији има 1200 корисника, а направљени су спискови тих корисника по приоритетима како би пакети стигли до оних најугроженијих. Првих 400 пакета који се деле ових дана одабрано је управо на тај начин.

„Критеријуми којима смо се водили при одређивању приоритета су да су то лица старија од 65 година која немају никаква примања, то су старачка, самачка домаћинства, то су корисници новчане социјалне помоћи, самохране мајке и очеви, ромске породице“- навела је Урошевић.

РИНА


27.03.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO