Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


За Немце се ради пуним капацитетом, Французи отказали поруџбине:Oвако послују краљевачки привредници


Краљево - Градоначелник Краљева др Предраг Терзић изјавио је, након јучерашњег састанка са краљевачким привредницима, да ће економске мере за превазилажење последица епидемије, које је предложио председник Александар Вучић, омогућити микро, малим, средњим, али и великим предузећима да опстану и наставе да доприносе привредном развоју земље.

„ Ради се о веома одговорном приступу државе која брине о свим грађанима Србије, привредницима, предузетницима и најважније – запосленима. У разговору са краљевачким привредницима добио сам информацију да су задовољни предложеним мерама. Државни економски програм за помоћ привреди због епидемије је огромна помоћ целој привреди и сваком грађанину, али и велико охрабрење да из постојеће ситуације изађемо јачи. Град Краљево ће учинити све да спровођењу државних мера да свој пун допринос“, рекао је Терзић.

Миланко Каровић, власник „Техноопреме”: „Мере су у реду, потребно брзо спровођење“

Фабрика за прераду дрвета „Техноопрема“ у Ушћу код Краљева 95 одсто својих производа извози у земље Европске уније и годинама је међу најуспешнијим фирмама на подручју Рашког округа. Њен власник Миланко Каровић истиче да је после ових мера кључ делотворности и ефеката у њиховом брзом спровођењу.

„Моја фабрика је и пре ове епидемије и кризе имала 104 запослена, толико упошљава и сада и није било смањења плата. Иначе,ми имамо проблем с недовољним бројем потребних радника. И сада радимо пуним капацитетом са жељом и потребом да задовољимо наше купце у Немачкој за које радимо док су нам Французи отказали налоге због постојеће ситуације. Мере државе за помоћ привреди због епидемије су сасвим у реду, једино што мора да се брзо спроводе. Ми сутра исплаћујемо плате са порезима и доприносима и то сви,укључујући и финансијску инспекцију, треба да имају у виду. За оне који сада финансијски потону сутра ће бити касно да се консолидују. Ја и моје колеге мислимо да су јавна предузећа, као „Електросрбија“ и нека друга, могли да одложе доспела потраживања, а локалне самоуправе порез на имовину и остале таксе. Све остало је, понављам, у реду и заслужује подршку“, истиче Каровић.

                                                                                                                                

Економске мере прихватљиве и за стране фирме

Менаџмент Компаније У.М.А. „Архитектен“ са седиштем у Бечу, једне од највећих пројектантских кућа у Европи, која поред неколико европских земаља има и свој Архитектонски биро у Београду са 30 стално запослених архитеката, одазвао се нашем позиву да оцени економске мере државног руководства Србије јер се тичу и њихових радника и пословања уопште.Уз апел својим запосленима да се придржавају свих мера које је предложила Влада Републике Србије, пре свега у циљу очувања здравља, оцењено је да су државне економске мере добре, заслужују подршку, а да ће аустријска компанија дати свој допринос њиховом спровођењу.

„Компанија У.М.А. „Архитектен“ улаже на различите начине у образовање, развој, атмосферу и сигурност својих радника. Зато са задовољством истичемо да отказа неће бити и да ће се зараде исплаћивати у пуном обиму у практикованим уобичајеним роковима, као и до сада. Смањења зарада за сада нису у плану“, стоји у саопштењу ове компаније.

Дејан Даниловић, директор београдског Бироа У.М.А. „Архитектен“, додао је да је пре пар дана још један архитекта примљен у стални радни однос и да су планови компаније везани за ширење и кадровско јачање, како у Србији тако и у другим европским државама.

РИНА


01.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO