Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo veći srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


У Ужицу примљено 100 медицинских радника: У болницама се спрамају додатни капацитети за оболеле


Ужице -  Три опште болнице и десет домова здравља у оквиру Здравственог центра Ужице потпуно су спремни да, по налозима Министарства здравља, извршавају све своје обавезе. Уколико буде потребе, у оквиру Опште болнице Ужице бити спремно око 350 места за заражене корона вирусом, а у оквиру других болница, које су у саставу Здравственог центра Ужице, постоји могућност опремања још додатних 150.

„Болнице и домови здравља у оквиру Здравственог центра Ужице раде нормално и да се сва хитна стања примају и за дијагностику и за оперативне процедуре и хемио терапију. Сви домови здравља имају своје изолационе јединице које раде до 22 часа.  Има довољно медицинских сестара и доктора. Према уредби Владе Републике Србије примили смо 70 медицинских сестара и 30 доктора на неодређено на нивоу Здравственог центра“, изјавио је директор Здравственог центра у Ужицу, др Милош Божовић.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић приликом  посете ужичкој болници исказао је дивљење и захвалност здравственим радницима – докторима, медицинским сестрама, лаборанатима, запосленим у Заводу за јавно здравље.

 „Они су ужички хероји овог времена, који даноноћним и целодневним радом доприносе очувању здравља Ужичана и свих становника Златиборског округа", наводи се на сајту града.

Градоначелник је истакао да разуме да су запослени у Заводу за јавно здравље на ивици снаге, да су уморни јер већ данима узимају и тестирају узорке од људи за које се сумња да су оболели, али и због чињенице да велики број људи који су у самоизлоацији свакодневно зову и прате.

 РИНА


03.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO