Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Лимунаду сада праве имућни јер је цена овог воћа дупло скочила: Станислав има решење у свом дому


Краљево – Кажу да у ово време морамо уносити много витамина „ц“,пити лимун и чајеве. Међутим, врло је вероватно да многи то себи  неће моћи да приуште јер је у доба короне цена управо тог преко потребног лимуна са  120 скочила на чак 350 динара, у готово свим продавницама у унутрашњости Србије.  

„Од кад знам за себе, лумун никад није био оволико скуп, а баш сад кад нам треба. Нема га у свим продавницама и кад сам видела да је стигао обродовала сам се, али на кратко. Заледила сам се кад сам видела цену која је дупло већа него она која је била пре појаве корона вируса“, каже Вера Андрић, која је ово медитеранско воће за себе и своју породицу пазарила у чачанском насељу Љубић.

Најбоље решење за ову ситуацију, тренутно има Станислав Трифуновић из села Буковица код Краљева који нема потребе да иде у набавку, јер ово жуто воће има – у свом дворишту.

„У посебној просторији гајим 50 стабала и плодови рађају током целе године. Домаћи лимун је изузетно сочан, тако да је то за моју породицу прави извор витамина у време кад овај вирус хара светом и нашом Србијом. Сваки дан пијемо свежи сок, стављамо у чај, тако да ем смо здравији, ем је лимун сада скуп, па уштедимо пензију“, каже Станислав за РИНУ.

Своје лимунове, међутим, не поклања комшијама и пријатељима, али не зато што их жели сачувати за себе, већ из другог разлога.

„Приметио сам кад год сам поклонио  плодове са одређеног стабла, оно је после неког времена увенуло, није више родио ни један једини лимун. Од тад, сви дају симболичан неки новац, да не буде да су добили бесплатно. Знам да звучи невероватно, али заиста је тако, лично сам се у то уверио више пута“, рекао је овај воћар из Буковице.

Ако се овакво стање настави и цена лимуна остане поприлично висока, свима ће се више исплатити да у свом дворишту посаде бар једно стабло овог медитеранског воћа, бар ради превентиве, јер никад се не зна, који вирус  нас може напасти, а витамини су увек добродошли.

РИНА


04.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO