Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·    


Стигли респиратори у Нови Пазар, Вучић: Сви смо ми заједно у овој борби


Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је Нови Пазар и најавио да ће, поред данас допремљених десет клиничких и три транспортна респиратора, новопазарска болница добити и пет неинвазивних респиратора.

Председник Вучић је, током разговора са представницима локалне самоуправе у Новом Пазару, рекао да ће једног дана у том граду бити изграђен и клинички центар. Он је истакао да је Новом Пазару, после више деценија, стигла медицинска помоћ државе.

"Дошао сам у Нови Пазар да кажем народу и Пазара и целе Рашке, и Сјенице и Тутина, да смо сви заједно у овој тешкој борби. Донели смо велику помоћ за Нови Пазар, донели смо на поклон, за сва времена, 10 капиталних клиничких респиратора и три транспортна респиратора за болницу. Донели смо 20.000 хируршких маски и 3.000 епидемиолошких маски, каљаче, капе, 250 скафандера. Желимо да људи у Новом Пазару знају да бринемо о њима и да водимо рачуна о њиховом здрављу. Моја молба народу у Новом Пазару је да буду дисциплиновани. Молим вас да останете код куће", поручио је председник Вучић у обраћању после разговора у Новом Пазару.

Председник Вучић је рекао да су у Новом Пазару по први пут говорили и о ономе што ће се радити после епидемије, а то је пруга Пожега-Дуга Пољана, чиме би читав Пештер био повезан и са Београдом и са Сарајевом. Он је истакао да је веома важно да се обезбеди добар транспорт до Новог Пазара и да ће се зато убрзати градња планираних путева, односно брзе магистрале између Пазара и Рашке и Kраљева.
Председник Вучић је навео да држава улаже више од 30 милиона евра у развој Новог Пазара.

„Говорили смо и о ономе што долази иза овога, о великим пројектима, спајању људи и економским резултатима. Овде живе добри и вредни људи који умеју да поштују помоћ. Хвала вам на гостопримству. Желим вам добро здравље и све најбоље и да се следећи пут видимо у бољим околностима“, поручио је председник Вучић.

РИНА


06.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO