Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Нарушен изглед видиковца на Соколици: Туристички радници нису могли да гледају флаше и кесе, па сами очистили смеће


Пријепоље – Пролећно сунце, али и завтворени кафићи усмерили су велики број посетилаца у природу. Видиковац на Соколици, једно је од омиљених шеталишта у Пријепољу, али врло често грађани након уживања на отвореном често забораве нешто да понесу са собом, а то је - смеће. Пивске флаше, пластичне кесе, остаци роштиља само су део отпада који готово да је затрпао ово брдо. Упркос ванредном стању, радници Туристичке организације из Пријепоља, засукали су рукаве и очистили овај крај.

„Због конфигурације терена, камион комуналног предузећа није у могућности да приђе до самог видиковца и да уклони отпад. Иако није наш посао да чистимо смеће, као одгворни људи и ове године смо се организовали, нисмо чекали комуналце већ смо засукали рукаве и очистили смеће које се налазило код видиковца. Овом приликом апелујем на све који посећују ово место да не остављају за собом смеће”, каже директор ТО Пријепоље Небојша Свичевић и додаје да ће већ у понедељак туристички упосленици кренути са чишћењем плаже на Петровцу.

Пројекат изградње видиковца на Соколици, који је завршен крајем 2016. године износио је  1,1 милион динара. Општина Пријепоље учествовала је са 350 000 динара, а остатак средстава обезбедило је Министратво трговине, туризма и телекомуникација преко пројекта Туристичке организације регије Западна Србија „Изградња и опремање десет видиковаца“. Посетиоци који долазе на видиковац, добили су прилику да са тог места посматрају све лепоте града на Лиму. Поглед пуца и ка неким од најлепших планина у Србији – Златару, Златибору, Јадовнику.

РИНА


23.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO