Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Ne možemo stići da proizvedemo koliko nam traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·     Naoružan do zuba, policija upala u stan i našla čitav arsenal oružja: Uhapšen muškarac iz kolašine - imao puške, pištolje i municiju     ·     Četkicom stvara magiju i ljubav prema Srbiji pretvara u dela: Milica je učiteljica ali i vrhunska slikarka, nesebično se trudi da svoj talenat prenese i na đake     ·     U srpskim selima i dalje postoji "drvo zapis": Kultno mesto koje štiti od nevremena i nesreće, a sveti krst urezuje se jednom godišnje (FOTO)     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Ovo će biti centar zbivanja mladih na Zlatiboru: Dobili prostor za druženje i kreiranje sadržaja (FOTO)     ·     Pao diler u Priboju: Policija mu pronašla marihuanu i vagicu za precizno merenje, sve namenjeno za dalju distribuciju     ·     Dečak pao sa zgrade u Sutomoru: Sa teškim povredama prebačen u Klinički centar     ·     „Milan Blagojević - Namenska” AD obeležila 75 godina postojanja     ·    


Autor: RINA.rs


Коначно без новооболелих у Горњем Милановцу: Дом здравља у овој општини добија дезинфекциони тунел


Горњи Милановац - У протекла 24 сата на територији општине Горњи Милановац нема новооболелих лица. У самоизолацији тренутно се налази 54 лица која су под сталном контролом надлежних служби и оно што је важно нема евидетираних прекршаја када је поштовање мера њихове самоизолације у питању.

Према речима директора Дома здравља др Александра Чивовића, у пријемној амбуланти Дома здравља, јуче у току дана, било је 15 прегледа, одрађено је 4 лабораторије, 4 ртг снимка плућа и узето је 3 бриса.

„Резултати свих брисева су нам стигли, осим брисева које смо предали јуче до 1 сат и очекујем да ћемо те резултате добити данас у току дана. Похвалио бих особље лабораторије Завода за јавно здравље Краљево, резултати нам сада стижу за мање од 24 сата, што је изузетно значајно због даљег поступања на локалу“ – рекао је Чивовић.

Он је нагласио да ће епидемиолошка ситуација са овим вирусом потрајати и још једном је апеловао на све грађане да користе лична заштитна средства, да чешће перу руке и одржавају социјалну дистанцу, јер ће тако заштити себе и своје ближње од потенцијалне заразе овим вирусом. Директор Дома здравља најавио је и могућу донацију једног мањег дезинфекционог тунела за потребе милановачког Дома здравља.

До 1. маја очекује се излечење и негативни резултати за 5, 6 пацијената који су смештени у Општој болници и чије се стање из дана у дан поправља.

РИНА


28.04.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO