Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·    


Autor: RINA.rs


Она је бака херој и бије најважнију битку: Милисавка остала без сина и снахе, сама са две унуке бори се за старатељство (ФОТО)


Чачак – На нејака леђа Милисавке Маринковић (65) из чачанксог насеља Љубић као да су се спустиле све бриге света. Ова жена је отац, мајка, бака и све својим унукама Милици (13) и Бојани (9). Као самохрана удовица одгајила је два сина, а данас бије административну битку за старатељство над својим унучицама.

„Са непуних 30 година сам остала удовица, на пут сам извела два сина. Младен је као српски војник прошао најтеже ратиште на Кошарама, где је био у првим редовима до последњег дана. Кад се вратио, оженио се и добио две кћерке“, прича за РИНУ ова бака херој.

Девојчице су прво остале без мајке, а пре десет дана на онај свет отишао је и њихов отац, Милосавкин син Младен. На плећима су баки остале две унуке које гледа као очи у глави, али због тешке финансијске ситуације уплашена је да ли ће оне остати под њеним окриљем.

 „Могу и није ми тешко. Деца су предивна. Милица ми је шести разред, све суве петице. Бојана други и врлодобра је. Нигде им неће бити лепше него овде. Имамо кућу,  плаши ме само један кредит који је остао иза мог Младена, око 350 000, не знам како ћу то изнети. Надам се да ће ми држава помоћи за старатељство, то ми је најпрече. А, за њих две живим и борићу се за њих док сам жива“ каже Милисавка.

Нада се и пензији, али недостају јој две године стажа до 15, како би стекла право за минималну. А Милица и Бојана су уз своју баку и помажу јој у свему.

,,Она је најбоља бака на свету, и не желимо да напустимо родитељски дом. Овде имамо све и овде се осећамо најсигурније.“ каже Милица.

РИНА


10.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO