Два позитивна случаја у Чачку: Заражен радник ФРА, 146 колега послато у изолацију

Чачак - Током претходних неколико дана узето је 307 узорака, а резултати су пристигли за 287, при чему су изолована само два позитивна. Један од заражених јесте радник чачанске фабрике ФРА, па је на изолацију упућено 146 радника.

Од почетка епидемије на подручју Моравичког округа потврђено је 159 случајева - у Чачак 95, Горњем Милановцу 56, Лучанима пет и Ивањици три.

"У пријемно-тријажној амбуланти Опште болнице претходних четири дана урађено је више од 30 прегледа и остварено седам пријема.

Јуче је било три пријема, два болесника су упућена у Клинички центар Крагујевац, један у Клинички центар Београд и један је премештен на грудно одељење. На инфективно је хоспитализовано 10 пацијената. После 30 дана, „плава хала“ у Атеници је празна и она ће током дана бити привремено затворена", рекао је др Михаило Луковић.

Републички фонд здравственог осигурања наводи да је јуче пријављен још један случај излечења из Горњег Милановца. Последи подаци показују да су у Горњег Милановцу излечене 23 особе, а у Чачку 15.

12.05.2020.


Fotografije