Добре вести за Чачак: Од 34 резултата сви негативни, тестирани радници ФРА који су имали симптоме

Чачак - Стигла су 34 резултата узорка на корона вирус и сви су негативни. Тестирано је неколико радника једног погона Фабрике резног алата, код којих је постојала сумња на корона вирус.

"Сви радници погона су послати кућама, али је потребно да се јаве Заводу за јавно здравље како би се узели брисеви, без обзира да ли имају или не одређене симптоме. На инфективно одељење чачанске Опште болнице јуче је примљена једна особа, па је тренутно хоспитализовано 10 пацијената. У амбуланти у Љубићу прегледана су два пацијента са повишеном температуром", рекао је др Михаило Луковић, шеф Радног тима.

За борбу против короне град Чачак и привредници издвојили 18,7 милиона динара

Град Чачак првобитно је био једно од жаришта корона вируса, али је ситуација доведена под контролу и епидемиолошка бомба, како су тада називали стање у граду на Морави, није експлодирала. Од почетка увођења ванредног стања у борбу против корона вируса у Чачку је уложено 18, 7 милиона динара, од чега је 10,7 издвојено из буџета града, а преостали износ донирали су привредници.

„Прва акција односила се на помоћ нашим најугроженијим суграђанима, где је подељено око 1.500 пакета социјалне помоћи преко Центра за социјални рад, а које је град поделио кроз волонтерске центре. Oтишлo се и корак даље, када је на 7.000 адреса подељења помоћ пензионерима са примањима испод 15.000 динара”, изјавио је градоначелник Чачка, Милун Тодоровић.

На подручју Моравичког округа COVID-19 до сада је потврђен код 159 особа и то 95 из Чачка, 56 из Горњег Милановца, Лучана пет и Ивањице три.

РИНА

 

 

13.05.2020.


Fotografije