Преко два милиона грађана пријавило се за 24 сата: Креће исплата 100 евра и за пензионере

За мање од 24 сата пријавило тачно два милиона и 350 хиљада грађана за једнократну помоћ од 100 евра, што је најбоља потврда да је погођена суштина мерама које су донете, а да велики број пријављених у само једном дану оправдава ту помоћ државе.

„Ово је део великог пакета од 5,1 милијарду евра, што смо као Влада Републике Србије издвојили да помогнемо привреди и становништву. Сигуран сам да ће грађани Србије то искористити да покупују и набаве оно што им је потребно и то је наша подршка. Држава на овај начин показује колико је јака и снажна и то је на неки начин дељење оптимизма“, рекао је министар финансија Синиша Мали. 

Он је истакао и да ће грађани, осим електронски, од сутра моћи да се пријављују за 100 евра и преко кол-центра, који сутра почиње с радом и поновио да пријава траје до 5. јуна.

„На тастатури вашег телефона укуцавате јединствени матични број, број личне карте и остављате говорну поруку коју банку бирате. У свим средствима информисања, у штампаним медијима и онлајн, сутра ујутро ћемо изаћи са бројем телефона. Позив ће бити бесплатан, а систем брз и ефикасан“, рекао је Мали.

 

Министар је истакао и да то нису једине добре вести, јер сутра креће исплата 100 евра за наше најстарије суграђане.

 

„Сутра ћемо на рачун чак милион пензионера упатити ову помоћ од 100 евра. Пензионери ће новац моћи да подигну већ у суботу, што је показатељ да ми испуњавамо обећања“, рекао је Мали.

 

Говорећи о првим уплатама на рачуне грађана, министар је појаснио да ће након уплата пензионерима, новац лећи на рачуне онима који добијају новчану социјалну помоћ, а потом онима који се пријављују.

РИНА

 

 

14.05.2020.


Fotografije