Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·     Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·    


Autor: RINA.rs


Зовино дрвце и рупа у брези: Овако настаје јединствена слатка вода која помаже у излечењу многих болести (ФОТО)


Горњи Милановац - Да је природа права благодет много пута сте чули, али да се у њој крију заиста ефикасни лекови против разних бољки сведок је и Младен Томовић из села Коштунићи, које се налази на обронцима Сувобора. Већ две деценије, од како је то чуо од своје бабе, овај домаћин буши дрво брзе и из њега цеди воду за коју кажу да је највећи непријатељ за песак и камен и бубрегу. 

"Узме се зовино дрвце, па се у стаблу брезе пробуши рупа одакле почне вода да капље, као по кап. То се ради само двадесетак дана у пролеће, јер како креће вегетација, воде у стаблу буде све мање. За то време може да се накупи до три литра те воде, не више", прича Младен за РИНУ.

Он каже да су бројни они који су се уверили у лековитост ове воде која извире на чудном месту. Сладуњавог укуса веома је пријатна за пиће, али ипак треба бити умерен. Препоручује се 1 мала шоља ујутру и једна увече, ништа више.

"Један мој пријатељ из Београда који је био бубрежни болесник, успео је да камен и песак у тим органима сведе на минимум. Он ме је замолио да му ту воду поново скупим и довезем до престонице, како би помогао и другима. Јер заиста помаже", прича овај сеоски домаћин који је такође ову воду пробао и каже да је изузетно бистра.

Поред лековитог својства за бубреге, неки људи се куну да помаже и код повређених зглобова. Ко је пробао, није се покајао. Овај природни лек одличан је и за имунитет, па уколико се корона вирус врати - зовино дрвце у руке и трк до прве брезе, јер можда се решење крије баш ту.

РИНА 


14.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO