Демократе западне Србије неће доћи на седницу ГО заказану за 17. мај

Представници градских и општинских одбора Демократске странке из Западне Србије, неће учествовати на Главном одбору странке, који је најављен за 17. мај. Они најоштрије осуђују покушај довођења у заблуду чланова ДС да је реч о жељи за персоналним променама, а не о жељи за променом политике ДС и покушајем њеног преузимања од стране људи којима је незамисливо да више не буду посланици.

“Демократе Западне Србије су шокиране покушајем неких људи унутар ДС да сазову нелегални Главни одбор на коме би се уз учешће људи, који су се већ позиционирали на посланичким листама других организација, изабрао неки нови председник који би служио Вучићу и његовим лажним изборима, а не Демократској странци и Србији. Застрашујуће је да је за асистента у тој нечасној делатности одабран Златибор Лончар” стоји у заједничком саопштењу демократа Западне Србије.

Према речима поверенице Демократске странке у Чачку Мирјане Миленковић Таловић реч је о нелегитимном позиву на који се већина неће одазвати.

"Одбори из западне Србије, а данас сам информисана и поједини одбори из Војводине, неће доћи на тај састанак. Ми ћемо присуствовати седници Главног одбора која је заказана за 31. мај. Овај датум је изабран након што је одложена седница која је била заказана за 14. март, због епидемиолошке ситуације и коју је заказао легитимни одбор и председник странке Зоран Лутовац", казала је Миленковић Таловић.

Она је истакла да је седницу ГО за 17. мај заказао посланик Радослав Милојичић Кена, који је како тврди, окупио око себе људе који одавно нису чланови ДС, са намером да преиначи вољу легалних органа странке да се на предстојеће изборе не излази.

Демократе Пожеге, Горњег Милановца, Сјенице, Шапца, Лознице, Владимираца, Малог Зворника, Љубовије, Богатића, Коцељеве, Крупња, Ваљева, Лајковца, Љига, Уба, Мионице, Чачка, Ивањице, Лучана, Ужица, Ариља, Косјерића, Чајетине, Прибоја, Пријепоља и Нове Вароши обавестили су чланове странке и целокупну јавност Србије да у томе нећемо учествовати.

Поручују да је на члановима Демократске странке и демократској јавности да спрече ову срамоту.

РИНА

14.05.2020.


Fotografije