Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Отворен Дивљи запад у срцу Србије: Бик који седи и шериф чувају каубојски град на Златибору


Чајетина, Златибор - Туристички лидер Златибор је, уз многе друге атракције којима располаже, добио и свој каубојски град. То је тематски парк назван „Ел Пасо сити”, на Водицама (14 км од центра Златибора), који је своје прве посетиоце примио данас 15. маја.

Овај аутентичан каубојски град, у коме је и индијанско насеље, простире се на око шест хектара. У њему су шатори, каравани, собе и 12 кућица, може да угости око 100 гостију. Од додатних садржаја ту су и кафе посластичарница, теретана, музеј старих предмета и коњушница. Сви који имају жељу да искусе атмосферу из каубојских филмова и доживе аутентичност индијанских насеља и начина живота, овде ће то моћи захваљујући овом специфичном насељу и његовим садржајима.

Тематски парк „Ел Пасо сити” добио је назив по истоименом пограничном граду у Сједињеним Америчким Државама. Као што река Рио Гранде чини природну границу између САД и Мексика, тако река која протиче овим парком дели тематске целине на амерички и српски део. То је место сусрета две културе: са једне стране реке налази се каубојски град и индијанско село, док је на другој обали смештен српски део са црквом и симпатичним златиборским засеоком. Проласком кроз „Ел Пасо сити” доживљавају се два различита поднебља у истом временском периоду од 1865. до 1890. године, али на удаљеним крајевима света. Посетиоцу се у овом „вестерн тауну” пружа прилика да осети аутентични вестерн амбијент или доживи блиски сусрет са другим каубојима.

Индијанско село добило је назив у част најпознатијег индијанског поглавице Бика који седи (Sitting Bull). Шест импозантних индијанских шатора окружују простор око платоа за логорску ватру. Не само да је могуће визуелно уживати у овим осликаним шаторима, већ и преспавати у једном од њих (у сваком су по четири сингл лежаја и остало што треба за угодан боравак).

И у овом каубојском граду у актуелној ситуацији поштују се здравствени прописи.

„Када је реч о мерама заштите поставили смо столове тако да људи могу бити на дистанци. У ресторану и салону су довољно одмакнути да може да седи само двоје људи, а напољу и четворо. А парк је велики, тако да и кад би дошло 1.000 људи имало би простора за све”, каже власник „Ел паса” Милија Чумић који је пореклом из Алијиног потока на Златибору.

Ова јединствена туристичка атракција отворена је за све посетиоце сваког дана од 08.00 до 23.00 часа, а цене улазница су 350 динара за одрасле и 300 за децу (индивидуалне карте), а за групне посете (више од 20 особа) 250 за одрасле и 200 динара за децу.

РИНА


15.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO