Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Најстарији директор у Србији живи у Краљеву и зову га Реган: Иако има 91 годину није ставио тачку на мандат (ФОТО)


Краљево – Власто Воштинић из краљевачког села Пекчаница, са својом 91 годином најстарији је директор у Србији. Овај домаћин већ 35 година управља Земљорадничком задругом „Роћевка“ коју је у најтежим временима спасио пропадања. Наделеко је познат по надимку Реган, а сви који га познају кажу да му такав надимак пристаје.

“Као директор задруге, али и кад сам био председник месне заједнице борио сам се за интересе свих. Знао сам сваке седмице да идем у Београд, како бих се изборио за изградњу путева и боље услове наших мештана. Не одустајем док се обећање не испуни. Такав сам, ваљда ме због одлучности, упорности и амбициозности, можда и тврдоглавости, али чисте сељачке и зову Реган“, мало у шали, више у збиљи каже Власто за РИНУ.

Задругу је основао 1985.године, како каже, практично ни од чега, на голој ледини, са само 75 ари посне земље. Отворио две продавнице, кренуо са откупом. Роћевићи и околна села на тај начин су живнула.  У периоду транзиције ,када су све земљорадничке задруге у Србији пропале а вредна задружна имовина разграбљена и распродата, роћевачка задруга је преживела, али само захваљујући свом директору који је сам водио дуге судске спорове како би спасио оно у шта је улагао свој труд и време.

„Кад прође епидемија чека ме већ договорени састанак са председником Задружног савеза Србије, Николом Михаиловићем, затим са министром за регионални развој Миланом Кркобабићем. Нама је потребна  помоћ далеко мања него што су добиле све новоформиране задруге у Србији. Ако буде разумевања, а верујем да хоће, ,,Роћевка“ ће брзо доживети нови процват“, тврди Власто који иза себе има и 30 година успешног рада у Македонији, где је и зарадио пензију.

На функцију директора сеоске задруге, како искрено говори, није ставио тапију. Препустио би је првом на кога наиђе у селу а да је у њега сигуран да ће да чува задружну имовину као што је он. Док таквог не сретне и упозна, неће да узалуд троши време. Креће Реган у нови мандат с још већим еланом, вољом и плановима. И до стоте, зашто да не.

РИНА


16.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO