Од 43 узорка два су позитивна на корона вирус: У Чачку заражена два мушкарца

Чачак  - Током претходног дана из Чачка је у лабораторију "Ватрено око" у Београду послато 43 узорка, а резултати су показали да је корона вирус присутан код две особе. Реч је о двојици мушкараца који се већ налазе на инфективном одељењу чачанске Опште болнице.

"У пријемно-тријажној амбуланти болнице претходног дана су обављена три прегледа, а два особе су примљене на инфективно. Тренутно је на том одељењу хоспитализовано 13 пацијената", рекао је др Михало Луковић.

Данас ће на анализу бити послата 102 узорка из целог Моравичког округа, међу њима и 27 узетих од особа које су допутовале из иностранства. Према процедури, особе које долазе из иностранства без потврде да су у претходна 72 сата тестиране на COVID-19, морају остати у самоизолацији 14 дана. Уколико не желе да остану тај временски период код куће, имају могућност да се тестирају и кретање ће им бити одобрено само ако узорак буде негативан. Цена тестирање је 6.000 динара, а брисеви се узимају у Заводу за јавно здравље (ЗЗЈЗ) Чачак и домовима здравља.

РИНА

 

 

19.05.2020.


Fotografije