Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Радови на најтежој деоници ауто- пута од Прељине до Пожеге у пуном јеку: Пробијају се најдужи тунели у Србији (ВИДЕО)


Чачак - Са укидањем ванредног стања интезивирани су се радови на градњи деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге. Највећи изазов кинеским радницима је како савладати планину Јелицу. Управо ту су најинтезивнији радови последњих дана на пробијању два тунела Муњино брдо и Лаз који ће када буду завршени бити најдужи у Србији и то 2.800 и 2.900 метара.

„Тунел Лаз има две тунелске цеви на територији града, а једна цев ће управо бити најдужи тунел у Србији. Радници су вредно радили и ушли су по 30 метара у обе тунелске цеви. Врло је значајан сам почетак тих радова а томе је претходили и припрема градилишта на заштити улазних портала, и све оно што је омогућило да почне откопавање цеви. Сада се надамо да ће радови ићи значајно брже”, рекао је помоћник градоначелника града Чачка Милан Бојовић.

Према његовим речима Град Чачак је предузео све што је до њега, па чак и за време ванредног стања радило се на експропријацији земљишта.

„На овој деоници Прељина - Пожега од 137 решења за привремену експорпријацију, 90 одсто је завршено, а слична је ситуација и са Моравским коридором где смо од 1.067 решења за трајну експропријацију 70 посто завршили. Измене законских решења усвојена су пре ванредног стања и то је омогућило да се убрзају процеси”, истакао је Бојовић.

Моравски коридор и ауто - пут Коридор 11 имају велики значај за Чачак не само због смањеног времена пута него и због измештања саобраћаја.


„Отварање деонице ауто - пута Милош Велики значајно је скраћен пут од Чачка до Београда и то за сат времена, затим дошао је велики број инвеститора у град, а наставак радова од Прељине до Пожеге, за које читаво руководство каже да је једно од најзначајних градилишта на територији РС, као и почетак радова на Моравском коридору, најаве изградње брзе саобраћајнице Крагујевац - Мрчајевци, Чачак као град позиционира на мапи државе као саобраћајно чвориште, а за нас то је и велики потенцијал за развој привреде, запошљавање суграђана и развоју туризма. Петља Паковраће биће директна веза са Овчар Бањом, Златибором, Црном Гором. Изградња деонице од Прељине до Паковраћа значајно ће смањити гужве кроз град и убрзати пут од Београда ка Златибору и Црној Гори, смањиће се број возила сигурно за 15.000”, рекао је Бојовић.

Иначе, деоница ауто - пута од Прељине до Пожеге најтежа на Коридору 11, има три тунела, 35 мостова, 4 надвожњака и две петље.

РИНА


20.05.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO