"Попина зверка" се након три године вратила у јато: Ђорђе није жалио новац за свог изгубљеног љубимца ког је свуда тражио

Топола – Свештеник из села Жабари код Тополе, Ђорђе Радишић, већ пола века страствени је голубар. Своје јато брижљиво скупља и негује, а најтежи моменти свакако су они кад се неки од љубимаца, приликом лета, не врати у дом. То се десило и 2017. године када једна "попина зверка", лепи мавијан, услед олује и јаког ветра није успео да слети на место одакле је полетео, и од тада па све до данас трајала је потрага за голубом који је био врхунски летач.


„Тај мавијан је излежен 2014. године, летео је као јуниор и са њим сам освојио три дипломе. Наредне две године летео је десет утакмица па је тако освојио тринаест диплома и две златне алке, али 2017. године у трећем лету у припреми са још два голуба није успео да слети однела га је олуја. Тако је пуне три године трајала моја борба да га пронађем јер ми је било јако тешко, што да нестане кад је био врхунски летач, јако значајан за голубарство, али нисам губио наду да је добро и да је ипак негде слетео здрав“, рекао је Ђорђе за РИНУ.

20.05.2020.


Fotografije