Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·     Na graničnom prelazu Preševo teretnjaci čekaju pet sati     ·     Internetom se širi lažna vest da je napadnuta izvesna Amela Smajović, inspektorka iz Kraljeva     ·     Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Доручак за мечку и два мечета Будислава коштао две хиљаде евра: Сада дежура сваку ноћ и чека крупну звер (ФОТО)


Ивањица - Будислав Вукашиновић из села Глеђица које се налази подно Голије код Ивањице, имао је незване госте. До његове куће дошла је мечка са два мечета и направила хаос ммеђу кошницама. Униптено је њих осам, а како каже Будислав, кад се све сабере штете је око две хиљаде евра.


"Имање је заштићено оградом, али било је узадлуд. Све је развалила и направила велику штету у кошницама. Ово је први пут да се спустила до центра села и сада мештани живе у страху. Познато је да се мечка увек враћа на место где се већ нахранила, тако да је очекујемо поново у наредним данима. Ја сам будан и дежурам у дворишту сваку ноћ", рекао је за РИНУ, Будислав.


Породица Вукашиновић већ три године бави се пчеларством и кошнице годинама стоје на истом месту, а први пут се десило да мечка направи овакву штету. Њихова кућа налази се у самом центру села, на 15 метара од главног пута.


"Део пчела смо склонили у Котражу, јер се плашимо да ако мечка поново дође, штета ће бити потпуна. Никад нисмо били оволико уплашени, јер знамо да због насељавања медведа на Голији, ових животиња у нашој близини има и превише", изјавио је овај пчелар из Глеђице.


РИНА


25.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO