Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·     Vatra progutala kuću u Lapovu: Samohrana majka troje maloletne dece ostala bez krova nad glavom, dobri ljudi skupili se da pomognu     ·     Sprečena ekološka katastrofa: Nepoznato lice u Novom Pazaru u otvor šahte izručilo veliku količinu motornog ulja, na lice mesta odmah upućene nadležne ekipe     ·     U Srbiji danas još toplije, do 28 stepeni     ·     Vučić se danas obraća javnosti u 18 časova     ·     U Bosni i Hercegovini uhapšene tri osobe u vezi sa nestankom Danke Ilić     ·    


Autor: RINA.rs


Једна породица чини пола школе у срцу Шумадије: Недовићи чекају осмо дете у склепаној кућици (ФОТО)


Кнић - Школа „Вук Караџићˮ у селу Претоке у општини Кнић вероватно не би више ни постојала да није породице Недовић. Они имају чак седморо деце од чега троје млађих иде у ту школу која укупно броји шесторо ђака. Породицу Недовић чине отац Саша (37), његова садашња супруга Силвија (35) и деца Кристина (15), Милица (14), Александар (11) Анђела (9), Николина (8), Дуња (7) и Лазар (2). Чекају и осмо дете.

„Не разумем оне који осуђују и кажу шта ће ти толико деце. Па погледајте ово богатство. Знам да можда немамо све услове, али полако, даће Бог. Деци не фали ништа, трудимо се да имају све што и друга деца, да иду на екскурзије итд. Било је много лакше док сам имао посао, али сам након приватизације пре неколико година отпуштен. Ко је то могао предвидетиˮ – пита се отац Саша.

Живе у три просторије у склепаној кућици. Неуморни Саша је дограђивао део по део, кад год је могао. Поред се налази и стара кућа у којој живе деда Витомир и баба Марина. Заједно брину о дворишту за које се види да је заиста сређено цакум-пакум.

 „Проблем је тренутно највише око куће пошто прилично скучено живимо. Ето и ту собу где ми спавају мања деца прошле године сâм доградио. Још док сâм радио започео сам и доградњу још две собе, али то за сада стојиˮ, каже Саша.

Недовиће су посетили чланови Хуманитарне организације Срби за Србе и одлучили да помогну, јер су овакве породице изузетно битне за опстанак локалних зајеница, али и еле Србије, јер бела куга прети да узме још већи данак.  

 „Нема много породица са седморо и осморо деце у нашем народу, тако да се за нас не поставља питање да ли треба помоћи или не. Једино питање је како и кадаˮ, истакао је Немања Мељанац из организације и позвао све добре људе да се укључе и у ову акцију.

РИНА


25.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO