Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·     Formirana tri bedema i šest kaskada, oko 80 ljudi uključeno u gašenje vatre: Agonija na deponiji Duboko kod Užica i dalje traje, uz nadljudske napore nadležnih ekipa situacija ide na bolje     ·     Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Voda potpuno bela od sapunice u reci Trnavici: Stanovnici novopazarskog naselja u šoku, plaše se potencijalnog ekološkog incidenta (FOTO)(VIDEO)     ·     Policija upala u stan, a u stanu droga: Uhapšen Čačanin zbog sumnje da proizvodi i prodaje amfetamin i kanabis     ·     Robert Fico je stabilizovan, ali kritično: Stručnjak objašnjava šta ovo znači i da li mu je život ugrožen     ·     Na radnika se obrušila zemlja: Hitna pomoć hitno upućena u Mirijevo     ·    


Autor: RINA.rs


Срби се више не плаше кинеских продавница: Овако изгледа куповина након корона вируса (ВИДЕО)


Чачак – Како је епидемија корона вируса кренула из Кине, Срби су претходних месеци у ширком луку заобилазили кинеске робне куће, плашећи се да на неки начин не дођу у контакт са болешћу. Престанком ванредног стања, почели су да раде и њихови продајни објекти, а Чачани сада без страха прелазе преко прага бутика који су у власништву људи са делеког истока. Само да нам је здравља, све остало се може наћи – код Кинеза.

„Идем код Кинеза, као и у сваку другу продавницу, са маском и рукавицама. Немам страх, пре неколико дана сам купила стварчице које имају само код њих, а које су ми биле потребне. Нису они криви што је вирус потекао из њихове земље и не мора да значи да се у њиховим радњама може пре добити, то су предрасуде“, рекла је једна Чачанка.

 Савладавању страха и повратку купаца обрадовали су се и кинески трговци који су поново отворили врата својих радњи, 8. маја.

„Сада имамо муштерије, долазе купци. Све је супер. Придржавамо се свих мера, поставили смо пластичну баријеру код касе. Надамо се да се грађани више не плаше да дођу код нас”, каже власница кинеске радње Гин.

РИНА


28.05.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO