Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Срби се више не плаше кинеских продавница: Овако изгледа куповина након корона вируса (ВИДЕО)


Чачак – Како је епидемија корона вируса кренула из Кине, Срби су претходних месеци у ширком луку заобилазили кинеске робне куће, плашећи се да на неки начин не дођу у контакт са болешћу. Престанком ванредног стања, почели су да раде и њихови продајни објекти, а Чачани сада без страха прелазе преко прага бутика који су у власништву људи са делеког истока. Само да нам је здравља, све остало се може наћи – код Кинеза.

„Идем код Кинеза, као и у сваку другу продавницу, са маском и рукавицама. Немам страх, пре неколико дана сам купила стварчице које имају само код њих, а које су ми биле потребне. Нису они криви што је вирус потекао из њихове земље и не мора да значи да се у њиховим радњама може пре добити, то су предрасуде“, рекла је једна Чачанка.

 Савладавању страха и повратку купаца обрадовали су се и кинески трговци који су поново отворили врата својих радњи, 8. маја.

„Сада имамо муштерије, долазе купци. Све је супер. Придржавамо се свих мера, поставили смо пластичну баријеру код касе. Надамо се да се грађани више не плаше да дођу код нас”, каже власница кинеске радње Гин.

РИНА


28.05.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO