Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije     ·     Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni     ·     Danas isplata redovne naknade za nezaposlene     ·     Sneg paralisa Hrvatsku: Delovi autoputeva osvanuli pod snegom     ·     Devojčica (12) teško povredjena na hipodromu u Beogradu prevezena u Tiršovu     ·     Gorsko jezero usred borove šume, prirodna oaza o kojoj se malo zna: Meštani pripremaju pravo veselje za 1. maj, sa pečenjem i trubačima- tipično po srpski (FOTO)     ·     Mašinovodja spasio psa sigurne smrti     ·     Počela sednica Saveta bezbednosti UN: Vučić predstavlja Srbiju     ·     Ovo je zvanično najlepše selo u Evropi i ima najstariju apoteku: Olimje u Sloveniji krije nestvarne predele, monasi u zamku starom 1.000 godina se i danas bave medicinom (FOTO)     ·     Ne žele da plaćaju ulaz u prirodu koja im je u blizini kuća: Obustavljena naplata taksi u NP Tara ali samo za vozače koji imaju užičke tablice     ·     Drogiran seo za volan škode, pa dao gas: Gornjomilanovčanin poslat na trežnjenje zbog konzumiranja kokaina tokom vožnje     ·     Sve je nestalo za par sati,gradili smo ga volonterski i uložili puno truda i rada: Potresne slike sa lica mesta, od planinarskog doma kod Tutina ostalo samo zgarište (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Власници чамаца у кањону Увца штрајкују глађу: Немају дозволу за превоз туриста, иако су бројни посетиоци већ стигли у овај резерват природе


Нова Варош - Власници чамаца који у кањону Увца возе туристе у панорамско разгледање протествују испред седишта Специјалног резервата природе „Увац“ јер касни потписивање уговора за овогодишњу сезону. Тендер је расписан у фебруару и тада је посао добило 18 правних лица, уговори су требали да се потпишу у априлу, али због увођења ванредног стања, све је пролонгирано.


„Превоз је почео са обављањем своје делатности 11. маја, ми потпадамо под јавни превоз на унутрашњим пловним путевима. Ми не бежимо да радимо под мерама које су прописане, али ми ни то не добијамо. Са свих страна чујемо да се треба јачати домаћи туризам, интересовања имамо, али уговоре још не потписујемо, и не можемо да радимо", рекла је Катарина Виторовић предузетница и власница пловила.


Позиви подршке стигли су и од даваоца смештаја, јер бројни гости већ су букирали свој боравак на Увцу, а неће моћи да иду на планиране излете, који су неизбежан део туристичке понуде овог дела Србије.


"Постоји индиције да се поништи тендер и да се отвори нови, што нама одузима још месец дана од туристичке сезоне, како би се законске предиспозиције испоштовале. Немамо валидан одговор од представника ни Резервата ни локалне самоуправе. Поједине колеге су кренуле и у штрајк глађу од јутрос, а сви настављају са протестом до испуњења захтева. Иначе, у току је заседање скупштине „Резервата” где можда дође до неких промена", изјавила је Виторовић.


Прошле године кањон Увца је угостио 16.500 туриста, од чега је њих око 13.000 посетило Ледену пећину.


РИНА


29.05.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO