Србин зарадио капитал у иностранству, па уложио у родно село: На падинама Маљена изграђена савремена фабрика воде, природно благо више не иде у поток, a на отварање позван и председник(ВИДЕО)

Горњи Милановац – Радојко Милинковић из села Богданица подно Маљена, приликом бушења бунара открио је да његово имање лежи на правом природном благу. Није пронашао нафту, али је зато нашао изворе лековите воде. Извршио је сва потребна испитивања на Медицинксом факултету, која су потврдила невероватан, светски квалитет ове планинске воде – изузетно висок ниво магнезијума, нимало натријума и идеалан суви остатак. Овај Србин, који је капитал стекао радећи у иностранству тада је одлучио да ће новац уложити у Србију, желео је Радојко на тај начин да помогне свој родни крај и да опустела села поново живе, а људи добију посао.

 

 „Нисам могао да гледам како моја очевина пропада, а лежи на правом природном благу. Желео сам да искористим оно што нам је природа несебично дала, да запослим људе, задржим младе на селу и да се огњишта не угасе. Ја као дечак памтим да су људи из овог краја, главобољу и болове у ногама лечили овом водом, тада се ретко ишло код лекара, а народ је веровао лековима из природе. Штета је било да то здравље иде у поток“, каже за РИНУ Радојко, власник компаније „Кристал филд“.

31.05.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1