Председник Вучић посетио Нови Пазар: Дошао сам да вам кажем да ћемо овде да подижемо и путеве и комплетну инфраструктуру

Нови Пазар - Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Нови Пазар и обишао радове на изградњи пута Карајукића Бунари – Расно, као и радове на реконструкцији пута Нови Пазар – Тутин.

“Ово је ваша домовина и отаџбина, останите овде, живећете боље“, поручио је данас председник Вучић људима са Пештера, који су га дочекали када је дошао да обиђе радове на изградњи пута Kарајукића Бунари - Расно, у близини Сјенице. Он је најавио и потписивање уговора за изградњу аутопута од Пожеге до Брњице и, касније, Бољара.


"Драги пријатељи, хвала Вам сто сте дошли. Никада нисам прошао овим путем, иако сам мислио да сам скоро сваки пут у Србији видео. Нисам знао колико је овде лепо, колико је овде величанствено, колико добрих људи овде живи, али и колико тога нисмо урадили у претходних 70 година, а морали смо да урадимо. Дошао сам да вам кажем да ћемо овде да подижемо и путеве и комплетну инфраструктуру, водовод и канализацију, све оно што нисте ни сањали. Оно што долази, што ће вам суштински променити животе, што ће да промени све и овде, на Пештеру. То ће да значи долазак инвеститора, тада ће вам бити близу и Београд и Сарајево", рекао је председник Вучић и најавио реконструкцију пута Нови Пазар – Рибариће, као и пута Рашка–Нови Пазар. Он је навео да је већ урађено 95 одсто пута Сјеница – Аљиновићи и да остаје још 43 километара пута Нови Пазар - Сјеница.

Председник Вучић је затим обишао радове на реконструкцији пута Нови Пазар-Тутин и приметио да су деценијама запостављани различити путни правци, али да се у последњих неколико година то мења, па су почели да се граде нови путеви у Новом Пазару и том крају Србије. Он је, по обиласку радова, у обраћању рекао да је турска компанија, која ради тај посао, добила све дозволе и почиње да ради првих шест километара ка Тутину.

"То смо платили четири милиона евра, за прву фазу, још у фебруару. Сада крећу радови и неће се зауставити док се не заврше. Ово је за нас од огромног значаја и молим турске партнере да што пре и што квалитетније ураде посао, да људи буду задовољни. Желимо много да мењамо по питању изградње путне мреже на Пештеру", истакао је председник Вучић. Он је нагласио да је држава Србија много урадила за Нови Пазар и тај део Србије и додао да је пуно урађено и за новопазарску болницу.

"Хоћемо да људи виде колико бринемо о њима. Радићемо и обнову пута Рашка - Пазар, што ће бити око 530 милиона динара. Већ смо дали и пројекат на тендер за брзу саобраћајницу Kраљево - Рашка - Пазар кроз Долину јоргована. После тога ће се стизати од Београда до Новог Пазара за само два сата и 15 минута. Морамо још много тога да мењамо, да још више и напорније радимо. Имате фантастичне прилике за развој туризма", закључио је председник Вучић.


РИНА

03.06.2020.


Fotografije