Ево ко је храбра мајка која се породила у колима: Катарина на свет донела здравог дечака  

 

Ивањица / РИНА -  Катарина Оцокољић (27) породила се у колима док је из Ивањице путовала до породилишта у Чачку. Ова храбра мајка, која је на свет донела здравог дечака, за агенцију РИНА каже да су и она и супруг били уплашени, али да су пресрећни што је ипак све прошло како треба.

 “Ја бих сачекала са порођајем, али беба није хтела. Од куће смо кренули пола сата након што сам осетила болове, због снега и леда муж је возио споро и болови су се из минута у минут повећавали. Обоје смо били преплашени, ја сам осетила да је готово да ћу у колима донети бебу на свет. Кад сам видела да смо ушли у круг болнице, скинула сам се и кренула да се порађам. Све је било брзо, беба је изашла и замотала сам је у своју јакну. Муж док се окренуо видео је мене и бебу, остао је шокиран. После су дошли доктори и бабица, збринути смо у породилишту и одахнули смо”, прича ова поносна мајка.

 Дечак је добио  име Павле, а гинеколог Зоран Милановић  каже да је порођај прошао без икавих проблема без обзира што се догодио у колима.

“Неко се порађа у породилишту, неко кући али ретко која жена се породила у колима. Медицинска сестра је приметила кроз прозор комешање на паркингу, са бабицом је сишла доле и виделе су порођену жену, указале су јој прву помоћ, одвојиле бебу од мајке и сместиле у породилиште. Тај порођај иако је протекао је без породилишта,  прошао је сасвим природно. Мајка је трећеротка и имала је искуство, што је много помогло у целој ситуацији”, истакао је у изјави за агенцију РИНА, др Милановић.

Беба и мајка се осећају добро, а Павле је на рођењу добио оцену девет.

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

 

17.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 6