Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


Најмлађи мајстор у Србији ништа не препушта случају: Данило из Злaкусе у кућицу коју је сам направио унео намештај и довео струју (ФОТО)(ВИДЕО)


Ужице –  У дворишту Петронијевића  у селу Злакуса код Ужица налази се неколико кућа, али једна мала, плава, изграђена од дрвета ипак је омиљена. Њу је за време ванредног стања,  Данило направио сам, иако још увек није напунио  11 година. Сада је то место у ком дочекује своје другаре, а иако мала довољна је да се у њу сместе три дечака. Најмлађи мајстор у Србији ништа није препустио случају, па је своју грађевину опремио  намештајем, али и струјом.

„Нисам желео да само овако стоји, већ заиста да нам служи. Унутра сам ставио део угаоне гарнитуре, дрвени сточић који сам лично направио и офарбао, а на зид полицу на којој нам стоје аутићи. То нам је сада омиљено место за играње, а ја сам још поноснији јер сам то направио сам са својих десет прстију. Спровели смо продужни кабл и струју, па овде можемо да читамо или пунимо телефон“, рекао је Данило за РИНУ.

Месец  ипо дана мали Данило градио је своју кућу. Највећу подршку имао је од деде, који му је помогао у набавци материјала, а све остало једанаестогодишњи дечак радио је сам.

„Имамо трговинску радњу и за време короне, било је много посла. Нико није могао да се бави тим његовим хобијем, ја сам чак у једном тренутку рекла да ће цела та кућа да му се сруши, јер нисам очекивала да тако мали, сам може то да направи. Међутим, кад је све то завршио видели смо да је успео у својој намери и да је кућа изузетно стабилна и одлично направљена.  Поносни смо на њега, на стрпљење и труд који му није било тешко да уложи, како би остварио свију замисао“, каже Данилова мајка Јасмина.

Љубав према грађевини мали мајстор из Злакуисе гаји од малих ногу, све је почело са слагањем лего коцки, а наставило са помагањем мајсторима који су радили у дворишту Петронијевића. Још увек не зна шта жели да буде кад порасте, али је сигурно да овај дечак има златне руке и неспоран таленат.

„Ништа ми није било тешко, на изградњу кућице сам дневно остављао и по неколико сати. Иако је мама рекла да ће се срушити, ја сам знао да неће. Био сам уверен да радим како треба. Желео бих да следеће што направим буде неки још већи објекат, можда чак и на два спрата“, открио је Данило.

РИНА


12.06.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO