Коса данас ипак излази на слободу: Прихваћена жалба њеног браниоца

Пријепоље - Основни суд у Пријепољу усвојио је жалбу браниоца Амела Балтића и укинуо притвор Коси Томашевић, оптуженој да је током априла и маја ове године изазвала више пожара у стану свог супруга, као и у домовима својих комшија, сазнаје агенција РИНА.
Основно јавно тужилаштво у Пријепољу у среду је подигло оптужни предлог против Косе Томашевић за три кривична дела изазивање опште опасности за које је запрећена казна од једне до осам година затвора и новчана казна.

Тужилаштво је у среду предложило суду да Томашевићевој продужи притвор због постојања опасности да ће у кратком временском периоду да понови кривично дело, имајући у виду мишљење и налаз вештака из Специјалне затворске болнице да је она “особа неуротске структуре личности”.
Ипак, Основни суд у Пријепољу прихватио је жалбу Косиног браниоца Амела Балтића, изјављену на решење којим је првобитно одбијено њено пустање да се брани са слободе. Балтић је сматрао, а судско веће прихватило, да више нема основа да жена борави у притвору јер су престали сви разлози због којих јој је притвор био одређен.

РИНА

11.06.2020.


Fotografije