У Пријепољу први до часног крста стигао Михајло Веруовић

Пријепоље – Традиоционално пливање за Богојављенски крст одржано је и у Пријепољу.

У хладном Лиму запливало је 26 пливача, а међу мушкарцима, да заплива се охрабрила и једна дама, а први до циља стигао је двадесетједногодишњи Михајло Веруовић.

“Моју победу посвећујем сроском народу на Косову и Метохији. Ово није први пут да пчивам за часни крст, а то ћу наставити и даље, јер нема лепшег осећаја кад на овај свет запливате са оталим такмичарима, а знхате да је крајњи циљ свети крст”, изјавио је Михајло Веруовић.

Реку је пре почетка пливања освештао владика Милешевске епархије Атанасије, рекавши да су и стари Хришћани пливали у светој реци Јордан, а да су они који се одлуче да уђу у хладну реку на Богојављење њихови достојни потомци.

“На овај дан Бог нам је јасно отворио небеса, јавио се и наставио да се јавља својим верницима. Отац небески увек је са нама, али на данашњи дан небеса су највише отворена и најближи смо Богу, зато кроз векове на Богојављење му упућујемо своје најскривеније жеље. Сви су радоснији и надам се да ће овај излазак на реку Лим бити повод веће радости, храбрости и већег елана у раду и свему осталом. Честитамо онима који су су одважили да запливају и надам се да ће нас у још већем броју бити следеће године”, рекао је владика Атанасије.

 

РИНА

19.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2