Градоначенлик обишао прворођену бебу у граду на Ђетини

Ужице - Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и члан Градског већа Видоје Дрндаревић посетили су породицу Цветић и даривали прворођену Ужичанку у 2019. години, саопштено је на сајту града. Малена Теа је рођена првог јануара у 03:02 часова и треће је дете у породици Цветић. Осим ње, отац Срђан и мајка Сања имају шеснаестогодишњег сина Матеју и једногодишњу ћерку Уну.

Градоначелник Петковић је истакао да Град Ужице годинама уназад пружа подршку рађању нових Ужичана и повећању наталитета, па је тако од почетка ове године покренута и акција по којој мајка за трећерођено дете, било да је запослена или не, добија и подршку у износу од 40 000 динара. Теа је прва беба која је по два основа добила новчану подршку од Града, као прворођена беба у Ужицу и као трећерођено дете у породици.

Мајка Сања и отац Срђан су истакли да уживају у сваком тренутку проведеном са децом, и да, када су деца у питању ништа им не представља проблем, а да je свака подршка Града породици са више деце веома важна и представља значајну помоћ.

 


Регионална информативно новинска агениција

22.01.2019.


Fotografije