Мрчајевци добили прву банку и то државну: Велике бенефиције за пољопривредне произвођаче (ФОТО)(ВИДЕО)

Чачак - Meштани Мрчајеваца коначно могу да одахну, јер је њихово село добило прву банку и то државну. Поштанска штедионица отворила је своју 187. експозитуру, а представници ове новчане установе поручују како настављају да буду што ближи клијентима.

„Велики је значај за Мрчајевце и за околину варошице, јер мештани неће морати да путују у Чачак или у Лађевце, и тако ће уштедети много времена и труда. Желим успешан рад на обострано задовољство”, казао је Радослав Богићевић, председник Савета МЗ Мрчајевци.

Банка Поштанске штедионице у години која долази обележиће век постојања и труди се да у сваком трену буде подршка у развоју заједнице где послује.

"Сви ми испред државне банке Србије, поставили смо циљ, а то је доступност банкарских производа широм Републик и зато јесмо данас у Мрчајевцима. Са више од 2.000 запослених и према величини пословне мреже, наша банка јесте у врху банкарског сектора Србије. Кроз акцију `Још ближе вама` 2016. отворили смо 60 експозитура, а ово јесте у Мрчајевцима 187. је пословна јединица", рекла је Марија Аранђеловић, испред банке Поштанске штедионице.

Имајући у виду се већина мештана Мрчајеваца бави пољопривредном производњом, представљене су и бројне погодности за пољоприврдне кредите.

„Банка је у јесен прошле године почела интензивно да прати наше пољопривредне произвођаче, кренули смо са готовинским кредитима на 12 месеци до милион динара. Ти кредити помогли основним су потребама произвођача наших пољопривредника у сезонским пословима већ током зиме. Осмислили смо нов производ и данас можемо да вам понудимо кредит за куповину пољопривредног земљишта, којег одобравамо на чак 20 година", рекла је Аранђеловић. 

„Банка Поштанска штедионица, као државна банка, што ми волимо прати програме Владе РС.

"Тренутно можемо да понудимо програм Министарства привреде за набавку опреме у сарадњи са развојном агенцијом Србије, као и програм промоције предузетништва и самозапошљавање или старт ап кредите. Ови кредити осмишљени су тако да помогну свим људима који имају добру пословну идеју, да могу самостално да оснују своје пословање у месту где живе, а предузетници који већ раде да набавком нове опреме и нових машина унапреде произовдњу и повећају број радних места, ми као банка у стопу их пратимо", нагласила је Аранђеловић.

РИНА

20.06.2020.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 3