Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·     Grobovi zarasli u korov, meštani se sami organizovali da ih očiste: Pojedini naslednici ne obilaze večne kuće svojih predaka, pa drugi moraju da ih sređuju     ·     Danas razvedravanje i prestanak padavina     ·     Na graničnom prelazu Preševo teretnjaci čekaju pet sati     ·     Internetom se širi lažna vest da je napadnuta izvesna Amela Smajović, inspektorka iz Kraljeva     ·     Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Почео највећи дечији празник у Србији: Спектакуларно отворене Спортске игре младих у Прибоју (ФОТО) (ВИДЕО)


Прибој - Из Прибоја је послата најлепша слика из Србије у цео свет. Општина на Лиму домаћин је Дунав осигурање Спортских игара младих, које се одржавају седму годину за редом и најмасовнија су аматерска спортска манифестација.

"Поносан сам како је Прибој преузео улогу домаћина,али и чињеницом су деца препознала значај игара. Цео тим вредно ради и надам се да ће ове игре бити за памћење.  Најважније је да се деца друже, и то је мото игара који нас је водио. Да кроз спорт изађу на улицу да се друже и да не воде рачуна о националним разликама. Велики спортисти нас подржавају, и то је јако важно, јер они су бројној деци узори и они се угледају на њих", рекао је Здравко Марић, директор Спортских игара младих.

СИМ су конципиране као праве олимпијске игре, а малишани ће се такмичити у десет дисциплина. У складу са олимпијским духом, запаљена је бакља игара, коју је носила млада атлетичарка из Прибоја, Јања Драгутиновић, а такмичари и судије положили су заклетву да ће се придржавати свих правила. Међутим, циљ Спортских игара младих, поред пропагирања здравог живота свакако је и дружење малишана из различитих градова и држава.

"Прибој је место на тромеђи и сви живимо заједно и сложно, зато је ова општина заслужила да буде домаћин Спортских игара младих. Наш циљ је да се деца из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске што више друже и надам се да ћемо бити добри домаћини", изјавио је председник општине Прибој, Лазар Рвовић.

Спортске игре младих подржали су и бројни успешни спортисти који су своје каријере остварили широм света, попут Пеђе Мијатовића, Немање Матића и Луке Модрића."

"Велика је радост што вас опет видим на спортским теренима. Држите се и добро забавите, такмичење је у другом плану. Играјте се јер игра је закон", поручио је свим учесницима Лука Модрић преко видео поруке.

Колико је важно да се деца баве спортом и на тај начин друже и упознају своје вршњаке, потврдио је и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт.

"Неки од ових малишана ће сигурно постати успешни спортисти, али спорт их учи и да постану добри људи а то је најважније", изјавио је Танасковић.

Иза пројекта Спортске игре младих стала је Влада РС и једина државна банка Поштанска штедионица, а генерални спонзор је Дунав осигурање.

РИНА

 


19.06.2020.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO