Од опортунитетских 500 милиона динара ЗЦ „Ужице” одобрено четири пројекта

Укупно 500 милиона динара прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења биће искоришћено за подршку реализацији 130 пројеката које су предложили субјекти из свих делова Србије, наводи се у решењу Владе Србије које је данас објављено.

На списку добитника новца из овог извора су често здравствене, образовне и социјалне установе, а има и пројеката удружења грађана.

Зравственом центру Ужице одобрено је четири пројекта, тако ће 7 милиона бити искоришћено за набавку санитетског возила са пратећом опремом за транспорт новорођенчади. За интерно одељење у болници у Пожеги, биће набављен ултразвучни апарата за конвексном, линеарном и кардиолошком сондом за који су добили скоро 4 милиона динара. ЗЦ „Ужице” за Дом здравља у Бајиној Башти обезбедио је набавку кардиолошког апарата за дечју и адултну дијагностику за 5 милиона динара, а за Општу болницу у Пријепољу опредељено је 11 милиона за набавку парног стерилизатора за централну стерилизацију.

Општој болници у Горњем Милановцу одобрена су средства за набавку санитетског возила за транспорт пацијената у износу од 4 милиона динара.

На списку добитника велики број је и образовних установа тако ће Основна школа „Марко Пајић” из Виче добити нешто мало преко 4 милиона за реконструкцију крова и фасаде. Основна школа у Прељини и ОШ „Филип Филиповић” из Чачка по 670 хиљада динара за пројекат Дигитална учионица. Средња школа из Ариља аплицирала је са пројектом „Опремање кабинета информатике” и добилила средства у износу од 2.254.000 динара.

Машинско-електротехничка школа у Прибоју за израду пнеуматског стола за ЦНЦ радионицу добила је 400 хиљада динара.

Међу одобреним пројектима нашао се и један Општинске организације потомака ратника 1912-1920. „Генерал Љубомир Марић” из Косјерића који је добио пола милиона динара за рестаурацију споменика крајпуташа на подручју општина.

РИНА

20.06.2020.


Fotografije