Upadao u stanove kroz otvorena balkonska vrata i prozore pa nosio sve što se našlo pod rukom: Razbojnik uhašen u Budvi zbog tri teške krađe     ·     Vodeni topovi i jake sirene: Vatrogasci iz Podgorice kolegi priredili nesvakidašnji ispraćaj u penziju, ovako svoj radni vek završavaju samo pravi heroji (VIDEO)     ·     On napravi skoro 100 tepsija bureka u jednoj smeni: Ljuboje je čuveni pekar iz Čačka i kaže - mladi neće ovo da rade, čim uprljaju malo više ruke idu na izlazna vrata (FOTO)     ·     Počeli radovi na izgradnji puteva na Pešterskoj visoravni     ·     Za 12 sati na putevima u Srbiji poginulo 5 osoba     ·     U Horgošu uhapšene četiri osobe     ·     Ne mogu stići da proizvedu koliko im traže: Zbog ratova u svetu vojna fabrika iz Lučana ima pune ruke posla i širi svoje kapacitete, kreće se i sa prozvodnjom trofaznog baruta (FOTO)     ·     Pet botaničkih bašta postavlja se na planini Zlatar: Fantastične vesti za sve ljubitelje popularne srpske planine, ovog leta uživanje u novim sdržajima     ·     Silovit, direktan sudar vozila u Čačku: Dve osobe povređene, prebačene u Opštu bolnicu     ·     Ništa im nije sveto: Muškarac se sumnjiči da je iz crkve kod Plava ukrao 200 eura, podneta krivična prijava     ·     Nadamo se da neće završiti na ražnju: Nesvakidašnji snimak iz centra Čačka, odbeglo jagnje uplašeno luta ulicama grada (VIDEO)     ·     Živeli smo mesecima na ploči štale, do kuće smo prilazili čamcima: Dramatična sećanja Čačana na katastrofalne poplave pre deset godina, samo se nadaju - bilo ne ponovilo se (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Никола из Београда ове године први се окупао на чачанском базену: Ужива у лету иако ово годишње доба поприлично касни (ФОТО)


Чачак - Судећи по времским условима лето у Србији почиње само календарски. Грађани Чачка претходних година расхлађење од врелих лњтњих дана тражили су већ у мају, а сада иако је крај јуна то им није потребно. И поред тога градски базени почели су са радом и отврена је овогодишња купалишна сезона. Први посетилац био је Никола Богојевић, који као велики заљубљеник у воду, је уживао у свим садржајима, а једино жели више сунца и топлог времена.

„Долазим из Београда, дошао сам овде у посету родбини и пријатељима. Напокон, после месец дана кише, сунце нас је изненадило и први дан искористио сам за уживање и пливање на базену. Још увек нема гужве, што ми изузетно прија. Могу да похвалим СЦ `Младост` да су им терени јако лепо сређени, укључујући и базене. Надам се да ћу чешће долазити у Чачак, с обзиром да од мора ове године нема ништа", казао је кроз осмех Никола.

Спасилачка, редарска и лекарска служба бринуће о свим посетиоцима и кућном реду на градском купалишту. Цена дневне карте на радост купача, није мењана још од 2010. године и износи 150 динара.

„Сви носиоци Вуков дипломе у граду имају бесплатну сезонску карту, за редовне посетиоце цена сезонске карте је 4.000 динара, за кориснике картица `3+` је 2.000 динара за целу сезону. У наредном периоду биће организована и школа пливања, коју већ годинама уназад организујемо", рекао је директор СЦ „Младост" Милош Стеванић.

Чачак добио савремени Атлетски стадион

Атлетски стадион реконтрусиан је након више од тридесет година, када је постављена тартан подлога. Реконструисана атлетска стаза од јуче је на располагању свим рекреативцима и спортистима. Екипа из Чешке републике у протекла три дана извршила је обележавање атлетског стадиона, који је сертификован од стране Светске атлетске федерације, тако да су Чачани добили један импозантан, капитални спортски објекат. Ово је једини спортски објекат у граду који користе апсолутно сви професионални спортисти, било да је реч о дворанским или отвореним спортовима. Такође, користе га и велики број рекреативаца.

„Ми смо на видно обележеним местима, пре свега на уласку у сам атлетски стадион окачили табле са правилима понашања, јер основни циљ је коришћење овог стадиона, али ништа мање не треба занемарити да га сачувамо за генерације које долазе. Петнаест тачака и ставки односе се на правилно коришћење атлетске стазе. Рецимо, рекреативци не би требало да користе прву и другу стазу, које ће увек бити резервисане за чланове атлетских клубова и активне спортисте из нашег града. Наравно , забрањено је увођење кућних љубимаца, забрањено је уношење било чега што има точкове, као што су ролери, дечија колица, бицикли, тротинети и скутери", рекао је Дејан Коларевић, испред СЦ „Младост".

РИНА

 


20.06.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO