Полиција поново испитује да ли је преминули жив

Чачак /РИНА/ - Сара Теофиловић пре пар дана доживела је шок на суђењу у Основном суду у Чачку када су јој рекли да јој је бивши супруг, који је отишао пре пар месеци и оставио је са четворо деце,  преминуо. „Била сам шокирана. Истог тренутка када се рочиште завршило позвала сам га да проверим да ли је могуће да нисам обавештена или да се нешто тако страшно десило у међувремену. Он ми се јавио на телефон и када сам га питала да ли је добро, рекао је шта то мене брига и прекинуо ми је везу. Значи да је жив”, казала је агеницији РИНА Сара.

 Сара и њен тадашњи супруг М.Т. потписали су уговор о доживотном издржавању са његовим стрицем Миланом Теофиловићем, који је преминуо пре две године након чека су његова деца покренула спор ради поништавања тог уговора.

 Адвокат тужилаца Стојан Војиновић потврдио је причу тужене Теофиловић рекавши да је судија прочитала на задњем рочишту да је тужени који је закључио уговор о доживотном издржавању преминуо.

„Ја као пуномоћник тужиоца не знам. Друга тужена, односно његова супруга, устаје и каже да то није тачно, додала је да се са њим пре 15 дана развела у Ивањици и да је он жив.  Она и живи у тој кући која је предмет уговора о доживотном издржавању. Предложили смо да тужени у овом спору поново прими позив, навели смо име оца и матични број, и да му полиција лично уручи позив за следеће рочиште”, рекао је Војиновић за агенцију РИНА. 

Он претпоставља да се ради о грешци, и да је полиција  пермутовала, јер је умро прималац издржавања а не тужени.

Поводом овог случаја огласила се и Полицијска управа у Чачку саопштењем у којем се каже:

,,Обавештавамо Вас да је полицијски службеник ПУ у Чачку поступајући по замолници Основног суда у Чачку од 11. септембра 2018. године у којој је наведена адреса М.Т. без икаквих других личних података почев од ЈМБГ-а, отишао на наведену адресу у месту Љубић, општина Чачак. Пошто је полицајац утврдио да кућни број који је наведен у замолници не постоји, обавио је разговор са поштаром који разноси пошту у овом реону и дошао је до сазнања да у насељу постоји само једна особа под тим именом и презименом која, како је рекао поштар, није жива. Провером кроз полицијске евиденције, службеник је пронашао једину особу са именом и презименом М.Т. у месту Љубић, међутим на другој адреси, која је преминула. У обавештењу које је доставио суду 10. октобра службеник је навео да је М.Т. преминуо и притом прецизирао матични број и адресу пребивалишта ове особе. Основни суд у Чачку обавестио је Полицијску управу тек 27. децембра прошле године да особа за коју је полиција доставила извештај није странка у овом поступку. Истичемо да особа коју је заправо суд позивао, у октобру није имала пријављено пребивалиште нити у Љубићу нити на територији општине Чачак, али су због овог догађаја против полицијског службеника свакако предузете одговарајуће законске мере", наводи се у саопштењу.

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

 

22.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 4