Jak zemljotres pogodio Tursku     ·     Pre 16 godina nije postojala nijedna firma, danas tu posluje 20 uspešnih kompanija: Svilajnac se digao kao Feniks iz pepela i postao privredni lider okruga, otvorene pozicije za stotine radnih mesta (FOTO)     ·     Mesecima pratili dilere u Nikšiću: Razbijena kriminalna grupa - jedan uhapšen, drugi već u zatvoru, a još dvojica u bekstvu     ·     Vozač Red Bula Maks Ferstapen osvojio pol poziciju u Kini     ·     Produžila sam sebi život za 15 godina, sada sa osmehom prilazim ogledalu: Žana iz Čačka izgubila 80 kilograma za nepunih godinu dana (FOTO)     ·     Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·    


Autor: RINA.rs


СНС освојио већину у Ужицу, Горњем Милановцу, Ивањици, Прибоју и Ариљу


Горњи Милановац - Према незваничним резултатима у Горњем Милановцу имаће 28 од 49 одборника, то значи да ће моћи сам да формира власт освојила. Друга по снази је Група грађана са 15 мандата, а трећа СПС са 6 мандата.

СНС са досадашњим коалиционим партнером СПС имаће комотну већину од 35 одборника. СНС је на челу са Дејаном Ковачевићем значајно поправио резултат у односу на изборе 2016 године, када је ова странка била на ивици већине.

Ужице - На локалним изборима у Ужицу, према прелиминарним подацима ГИК  са обрађеног 21 од укупно 91 бирачког места, коалиција око СНС је освојила 57,9 одсто. То је знатно бољи резултат него пре четири године, када је та коалиција имала подршку од 45.25 одсто. Здрава Србија Милана Стаматовића, која први пут учествује на ужичким изборима, добила је 20.8, а коалиција СПС и ЈС 10.2 одсто.

СПАС и Метла су, са по 2.9 одсто, на граници цензуса, док су испод цензуса остали СРС са 1.7 и Ужичка одбрамбена лига са један одсто гласова Ужица.

Ивањица - Из изборног Штаба СНС-а у Ивањици, саопштени су прелиминарни резултати.

У Ивањици је изашло око 13 600 бирача. Према њиховим подацима СНС је на парламентарним је освојио 59%, а на локалним 54%.

Прибој - Задовољни смо са излазношћу, на изборе је изашло око 50 одсто бирача и то је изузетна ствар за Прибој , рекао је за РИНУ,  Лазар Рвовић, први на листи Александар Вучић - Ивица Дачић, за нашу децу.

“ Дали су нам шансу да наставимо да радимо и ми ћемо радити још боље и реализовати још доста пројеката у наредном периоду. Као странка смо задовољни, листа коју предводи Александар Вучић остварила је 56, 12 одсто гласова, на локалу заједно наша листа са коалиционим партнерима је остварила 64,05 одсто, а када све гласове претворимо у одборничке мандате, наша листа је остварила на локалу 29 одборничких места, листа академика Муамера Зукорлића два, Здрава Србија Милана Стаматовића пет, Најбоље за Прибој три, СДА Санџак два и листи за Краљевину Србију мало им је фалило да пређу цензус 2,87, рекао је Рвовић.

Ариље – Према незваничним подацима изборног штаба СНС у Ариљу, од 33 одборничка места  у скупштини општине највише мандата освојила је листа „Александар Вучић - за нашу децу“ - 16, следи “Милан Стаматовић - Здрава Србија за Здраво Ариље” са четири освојена мандата. Четири мандата освојила је и листа “СНП - Драгиша Терзић и СДПС- Радан Марјановић”. По два мандата освојио је ПОКС, СПС и “Александар Шапић - Победа за Ариље”, док је један мандат припао Групи грађана “Омладински покерт Ариља - Дискретни хероји”, док се за прелазак цензуса боре преостале листе.

РИНА


21.06.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO