СНС освојио већину у Ужицу, Горњем Милановцу, Ивањици, Прибоју и Ариљу

Горњи Милановац - Према незваничним резултатима у Горњем Милановцу имаће 28 од 49 одборника, то значи да ће моћи сам да формира власт освојила. Друга по снази је Група грађана са 15 мандата, а трећа СПС са 6 мандата.

СНС са досадашњим коалиционим партнером СПС имаће комотну већину од 35 одборника. СНС је на челу са Дејаном Ковачевићем значајно поправио резултат у односу на изборе 2016 године, када је ова странка била на ивици већине.

Ужице - На локалним изборима у Ужицу, према прелиминарним подацима ГИК  са обрађеног 21 од укупно 91 бирачког места, коалиција око СНС је освојила 57,9 одсто. То је знатно бољи резултат него пре четири године, када је та коалиција имала подршку од 45.25 одсто. Здрава Србија Милана Стаматовића, која први пут учествује на ужичким изборима, добила је 20.8, а коалиција СПС и ЈС 10.2 одсто.

СПАС и Метла су, са по 2.9 одсто, на граници цензуса, док су испод цензуса остали СРС са 1.7 и Ужичка одбрамбена лига са један одсто гласова Ужица.

Ивањица - Из изборног Штаба СНС-а у Ивањици, саопштени су прелиминарни резултати.

У Ивањици је изашло око 13 600 бирача. Према њиховим подацима СНС је на парламентарним је освојио 59%, а на локалним 54%.

Прибој - Задовољни смо са излазношћу, на изборе је изашло око 50 одсто бирача и то је изузетна ствар за Прибој , рекао је за РИНУ,  Лазар Рвовић, први на листи Александар Вучић - Ивица Дачић, за нашу децу.

“ Дали су нам шансу да наставимо да радимо и ми ћемо радити још боље и реализовати још доста пројеката у наредном периоду. Као странка смо задовољни, листа коју предводи Александар Вучић остварила је 56, 12 одсто гласова, на локалу заједно наша листа са коалиционим партнерима је остварила 64,05 одсто, а када све гласове претворимо у одборничке мандате, наша листа је остварила на локалу 29 одборничких места, листа академика Муамера Зукорлића два, Здрава Србија Милана Стаматовића пет, Најбоље за Прибој три, СДА Санџак два и листи за Краљевину Србију мало им је фалило да пређу цензус 2,87, рекао је Рвовић.

Ариље – Према незваничним подацима изборног штаба СНС у Ариљу, од 33 одборничка места  у скупштини општине највише мандата освојила је листа „Александар Вучић - за нашу децу“ - 16, следи “Милан Стаматовић - Здрава Србија за Здраво Ариље” са четири освојена мандата. Четири мандата освојила је и листа “СНП - Драгиша Терзић и СДПС- Радан Марјановић”. По два мандата освојио је ПОКС, СПС и “Александар Шапић - Победа за Ариље”, док је један мандат припао Групи грађана “Омладински покерт Ариља - Дискретни хероји”, док се за прелазак цензуса боре преостале листе.

РИНА

21.06.2020.


Fotografije