Због злоупотребе службеног положаја приведене директорка Центра за социјални рад и једна службеница

Пријепоље - Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Посебним одељењем Вишег јавног тужилаштва за сузбијање корупције у Краљеву, ухапсили су С. Х. (1975) постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја и А. Т. (1982), која се терети за кривично дело злоупотребе службеног положаја у помагању, наводи се у саопштењу МУП - а.

Сумња се да је С.Х, у својству одговорног лица Центра за социјални рад Пријепоље, током децембра 2017. године омогућила правним и физичким лицима да у поступку набавке прибаве имовинску корист од око 990.000 динара, а Центру за социјални рад нанела штету од око 1.142.000 динара, укључујући и износ ПДВ-а.

Осумњичена А.Т, која је такође запослена у Центру за социјални рад Пријепоље, се терети да је, злоупотребом службеног положаја, помогла С.Х. да изврши наведено кривично дело.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и оне ће, уз кривичну пријаву, бити приведене Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву.

 

 Регионална информативно новинска агенција РИНА

22.01.2019.


Fotografije