Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


Партнери из Француске стигли на Златибор: У току завршни радови на постављању сајле, Голд Гондола се ускоро пушта у пробну вожњу (ФОТО)


Чајетина – Након отварања граница партенери из француске фирме Пома стигли су на Златибор и раде на терену у циљу завршетка радова на Голд Гондоли. Подршка и координација француских инструктора са локалним тимом извођача наставља се на монтажи машинске собе.

Радови подразумевају монтажу редуктора, погонских мотора, пратеће опреме као и дизел агрегата за резервно напајање. Током боравка на Златибору, спровешће контролу свих изведених радова на станицама као и радова на линији носећих стубова, у склопу припрема за технички преглед.

"Након овог уплитања и подизања другог дела сајле за мотирање кабина приступиће се њиховом постављању и све ће бити спремно за пробни рад ове најдуже гондоле на свету. Укупна вредност радова је 13 милиона евра и комплетан пројекат је финансиран из буџета локалне самоуправе" нагласио је Стаматовић, изневши оцену да ће ово бити највећа туристичка атракција у Србији али и у региону.

Златиборска гондола, у дужини од девет километара, са једном међустаницом на Рибничком језеру ће повезивати центар туристичког насеља са врхом Торник и посетиоци Златибора ће у њој моћи да уживају током читаве године. Локално руководство је, задовољно реализацијом овог пројекта, најавило и другу гондолску жичару од Торника до врха Чигота.

РИНА

 


23.06.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO