Фестивал ПриЧа: Долази Парни Ваљак у Чачак

Чачак - Фестивал ПриЧа спрема новитете. Хедлајнер за ову годину je Парни Ваљак а публици ће се представити и страни извођачи чија имена, организатори нису хтели да откривају

„Спремни смо да идемо степеник више са музичарима из иностранства. У оптицају су три бенда са којима се преговара већ дуже време. Један од њих ће имати загребачки и скопски концерт као и у Београду, а расположен је да уради један и у Србији. Друга два бенда  добијамо такође, у питању су велике звезде. За ову годину можемо да најавимо као један од хедлајнера Парни Ваљак, који прошле године није могао да наступа из оправданих разлога, тако да су се понудили да нам се реванширају. Имамо и младе бендове како локалне тако и из Србије. Мада смо ми есенцију рокенрола за ове три године и извукли, међутим има ту још по неко кога можемо да доведемо из непосредног окружења. 

План фестивала је да за наредних годину или две овде имамо 150 до 200 младих, са два јака хедлајнера и да цео град добије фестивалски карактер за тих пар дана. Да Чачак живи 24 сата и да све буде отворено, да имамо више волонтера и запослених као што раде неки јачи фестивали у Србији. Касније би га оставили у наслеђе млађима”, рекао је организатор фестивала ПриЧа Зоран Ненадовић.

Према његовим речима прве године, 2016. у граду је био мали шок али било је лепо, следеће, фестивал је већ био прихваћен док сада људе занима шта да очекују. „Мислим да смо порасли и да правимо бренд. Такође, мој друг нам је обећао продукцију од пола милиона до милион евра и да ћемо добити оно што ниједан фестивал на нивоу Србије није видео”, казао је Ненадовић.

 Фирма задужена за продукцију је „Stage sistem” из Горњег Милановца као и чачански „Stage Pro”. 

„Што се тиче продукције за ову годину доста ће зависити од извођача. Страни имају јако ригорозне захтеве и када их будемо изабрали трудићемо се да испоштујемо рајдер листе. Прошле године смо инфраструктурно ојачали, јер смо добили стадион Ремонт и сада у договору са градончелником, добили смо уверавања да ће тај простор пар месеци раније да се прилагоди фестивалу. Сама продукција ће бити нешто неупоредиво са оним до сада, а доста зависи и од датума, јер ако буде у септембру нама ће посао доста да се олакша”, каже Александар Раковић из фирме „Stage sistem” 

 Он је додао да је град Чачак и ове године изводијио 2,5 милиона динара.

„Без града Чачка овај фестивал не би постојао, он није само генерални покровитељ већ и партенр, и ове године издвојио је битна средства  за нас али скромна за све ово о чему сам причао. Добили смо исто као и прошле године, а за све ове године нисмо извукли ништа на конту продукције нити било ког трошка који смо ми као организатори имали. Покушаћемо са пријатељима фестивала и људима који воле рокенрол да изнесемо фестивал и ове године. А за следећу ћемо се потрудити да буџетирамо мало више новца”, рекао је Раковић.

 

Регионална информативно новинска агениција РИНА

23.01.2019.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 5