Pucnjava u Tutinu: Ispaljeni hici na policiju u kopnenoj zoni bezbednosti, inspektori na nogama     ·     Odjednom je potonuo, točkovi ostali da vise u vazduhu: Prevrnuo se građevinski kamion u selu kod Čačka, završio u kanalu pored puta (FOTO     ·     Otac u Kruševcu pokušao da siluje maloletnu ćerku: Oglasila se policija     ·     Ljubiša je čovek fenomen: Iako potpuno slep vešto barata oštrim strugom, odličan je bravar i još bolji stolar (FOTO)     ·     Odigralo se u središu otpada visine 15m, rešićemo ovaj problem zauvek: Državna sekretarka otkriva kako je nastao požar na deponiji u Užicu     ·     Uhapšen mladić (20) iz Sremske Mitrovice: Policijskom službeniku prešao preko noge     ·     Ogroman poskok na Pešteru: Sabahudin se sreo oči u oči sa opasnom zmijom dugom preko jednog metra, sada ih ima njaviše jer je vreme kad se opasni gmizavci pare (VIDEO)     ·     Ovo je jedan od najstarijih areheoloških lokaliteta u Srbiji: Utvrđenje Gradina prostire se na 20 hektara i na 846 metara nadmorske visine, fascinantni prizori na vrhu Jelice (FOTO)     ·     Nepravilno sedenje i nepravilna ishrana - sve više dece u Srbiji koja imaju problem sa krivom kičmom: Ovo su prvi znaci koji ukazuju na deformitet, vežbe ključne za oporavak (FOTO)     ·     Nesreća u tunelu, poginuo muškarac: Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid     ·     Er Srbija pokrenula konkurs za maskotu kompanije     ·     Karambol u centru Ulcinja: Bmw-om udarao u parkirane automobile i izazvao udes, pa pobegao sa lica mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Хаварија у Ивањици се наставља, мештани очајни: Цела општина без воде, покренута клизишта и оштећен државни пут (ФОТО)


Ивањица – Два дана након катастрофалних поплава, у Ивањици је остало само блато и очај грађана. Незапамћена водена стихија носила је све што јој се нашло на путу, уништени су малињаци, стругаре, али и рибњаци. Томислав Милутиновић из села Осоница тоне мртве рибе затекао је на ливади.

„Видели смо да је вода однела сав рибњак, сад кад се повукла  свуда је угинула млађ. Настрадало је 150.000 комада, као и осам тона конзумне рибе и цело матично јато. Од тога је живела цела породица и то је био једини посао који смо имали. Ово је незапамћена ситуација у Ивањици, нико до сада није преживео овакве поплаве“, каже за РИНУ, Томислав.

Ивањица највећи проблем сада има са клизиштима, која су покренута на територији скоро целе општине, уништени су путеви и одсечено је неколико села.

„Клизишта прете да заробе скоро све путеве, екипе су на терену и непрестано раде на санацији. У опасности је да буде обстављен државни пут Ивањица – Ушће, због активирања клизишта. Најтежа ситуација је на путу Ивањица-Међуречје, а одсечена су села Придворица, Девићи, Брусник и Остатија“, изјавио је Момчило Митровић, заменик председника општине Ивањица.

Две трећине главног цевовода у Ивањици је и даље поплављено, тако да грађани немају воду од понедељка.

„Велики пробем је настао, јер је питање кад ће водоснабдевање бити поново успостављено, то може бити и за седам или за 15 дана. Стигле су нам у помоћ цистерне, као и шлепер воде за прву помоћ“, нагласио је Митровић.

РИНА


25.06.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO