Снег у западној Србији: Kамионима са приколицом и тегљачима забрањен саобраћај преко Голије и Јавора

 

 Ивањица - Снег који непрекидно пада последњих  неколико  сати на територији општине Ивањица, за сада није направио значајније проблеме у саобраћају рекао је за агенцију РИНА заменик председника општине Момчило Митровић.

"Општински путеви су проходни и чисти, а према информацијама које имамо са терена у вишим пределима се формирао снежни покривач од око 30 центиметара", казао је Митровић. Он је истакао да су све расположиве екипе у приправности и да су спремне да реагују по позиву грађана.

Руководилац сектора за одржавање путева из ивањичких Путева Витомир Арсовић истиче да је најкритичнија ситуација у вишим пределима на надморској висини од 1500 метара надморске висине.

"Најкритичнија ситуација је на планинским превојима на Јавору и Голији где има и магле, али су све екипе на терену, чишћење се обавља редовно а залиха соли и ризле има у довољним количинама", казао је он.

"У вишим пределима на коловозу је било око пет центиметара снега, у нижим око два. У свим вишим пределима саобраћај је забрањен за камионе са приколицом и тегљачима", казао је Арсовић и додао да је за све учеснике у саобраћају обавезна зимска опрема.

 

Регионална информативно новинска агенција РИНА

24.01.2019.
Видео ће бити објављен накнадно


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 2