Gljiva koja je ratnicima Džingis Kana davala energiju i zdravlje danas se uzgaja u tegli i u Srbiji: Kombuha je pravo lekovito čudo, eliksir mladosti i dugovečnosti (FOTO)     ·     Poklanjam dve kuce, restoran i imanje: Neverovatna odluka Milana iz Lazarevca, decenijama radio na zapadu i sada želi sve što ima da prepiše poštenim i vrednim ljudima, uslov je samo jedan (FOTO)(VIDEO)     ·     Solarni paneli stižu i u gornjomilanovačke kuće: Po prvi put potpisani ugovori za subvencije za ugradnju solarnih panela na teritoriji ove opštine     ·     Episkop žički Justin u nedelju 5. februara služiće Svetu arhijerejsku Liturgiju u crkvi Vaznesenja gospodnjeg u Pranjanima     ·     Pukao magistralni cevovod, havarija u Ivanjici: Meštani u višim zonama osatali bez vode, nadležne ekipe hitno upućene na teren     ·     Ratajska reka jedna od najčistijih i najlepših u prijepoljskoim kraju: U planu da se u nju stave cevi i izgradi minihidrocentrala, meštani u velikom strahu jer im je ta voda preko potrebna (FOTO)     ·     Razbojnici upali u kuću policajca, odneli zlato i dali se u beg: Pljačka u novopazarskom naselju Selakovac, policija intenzivno traga za počiniocima     ·     Fond PIO doneo odluku o troškovima rehabilitacije penzionera u banjama: Uskoro oglas za podnošenje prijava za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju     ·     Ne krije samo istočna Srbija blago: Zatražena zelena dozvola za kopanje rude u Šumadiji sa 52 grama srebra po toni     ·     Strana ulaganja u građevinarstvo dostigla milijardu evra: Od maja je primetan potpuni oporavak i vraćanje na trend pre izbijanja sukoba u Ukrajini     ·     Više od 250 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju škola i vrtića u Užicu: U ovoj godini očekuje završetak izgradnje novog vrtića na Carini     ·     Ovo jezero je najveća misterija u Dragačevu: Dok se jedni u njemu kupaju, drugi ga zaobilaze samo iz jednom razloga(FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је највеселија кућа у селу Миросаљци код Ариља: Пеђа и Марија имају чак 11 деце, најмлађег Милојка крстио је Никола Селаковић (ФОТО)


Ариље – На пропланку у ариљском селу Миросаљци подигнута је једна од највеселијих кућа у Србији. Љуљашка у дворишту стално је заузета, јер Марија и Предраг Чакеревић имају чак једанаесторо деце, једно другом до увета. Шест кћерки и пет синова, а како кажу наредних година планирају још деце –да изједначе ситуацију.

„Деце никад није доста. Кад сам се женио нисам очекивао да ћу их имати баш 11, ал где чељад нису бесна, кућа није тесна. Пребројавамо се сваки дан,јер увек неко зафали, а старија деца чувају млађу и тако функционишемо годинама уназад“, прича овај поносни отац за РИНУ.

Предраг је земљорадник, дрвосеча, ћумурџија, малинар, кромпираш и све што треба како би нахранио, обукао и ишколовао чаланове бројне породице. Раном зором он је већ у њиви или у шуми, док Марија се бави пословима око куће и деце.

„Гајимо малине и све их сами оберемо. Деца су вредна и помажу нам колико они могу. Имамо три хектара земље, гајимо и кромпир. Само деца поједу две тоне кромпира годишње. Коњ Соко је ту са нама, о њему бригу воде и старији синови. Са њим извлачимо дрва за ћумур. Много се ради, али не жалим се. Деца су највеће богатство и тај осећај кад се сви увече окупимо заиста не може  речима да се опише. Срце ми је пуно“, прича Предраг.

Колевка у дому Чакаревића последњи пут се заљуљала прошле године, када је на свет дошао Милојко. Сада је стигло време да се најмлађи члан породице крсти, а кум овим вредним људима са села, био је генерални секретар председника Србије, Никола Селаковића.

„За Нову годину обилазили су нас људи из општинеи питали како могу да нам помогну и изађу у сусрет. Ја сам рекао да бих волео да мог Милојка ксрти председник Вучић и он су послали писмо у Београд. Председник нам је послао писмо и извинио се што не може да дође због државних обавеза, али је у своје име послао свог блсиког сарадника да крсти дете уместо њега. Велика нам је част била и сада ми имамо два кума и Вучића и Селаковића“, рекао је Предраг.

Као по сваком добром обичају кум није дошао празних руку, већ са пуним кесама и ковертом у руци, а дао је и једно обећање које људима у Миросаљцима пуно значи.

„До наше куће води макадам, а Селаковић је рекао да кад кумче прохода, да ће то бити на асфалту. У овом селу има много деце, живи се и ради, па је и тај пут од велике важности“, рекао је домаћин из Миросаљаца.

По свему судећи, љуљашка у дворишту Чакаревића  још дуго година мораће да се подмазује јер и Предраг и Марија планирају још деце.

„Следеће дете ако буде син зваће се Александар“, пручио је кроз осмех вредни Пеђа.

РИНА


27.06.2020.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO