Žestok sudar kod tivatskog aerodroma: Motorom udario u automobil, vozač dvotočkaša teže povređen     ·     Gomila se smeće po lokalnim samoupravama koje inače ga odvoze na deponiju Duboko: Čačak odmah rešio svoj problem, otpad iz ovog grada se do daljeg odlaže u Kraljevu     ·     Kuma dobila poklon, pa se prošetala kroz kompleks: Ana je dala ime jake simbolike zatvorenom bazenu u Gornjem Milanovcu     ·     Policija intenzivno traži čoveka sa fotografije: On je pesnicama naneo teške telesne povrede Novosadjaninu     ·     Čačanin (39) uhapšen zbog oduzimanja deteta     ·     Velika zaplena kragujevačke policije: Uhapsili dilera koji je kod sebe imao kokain, marihuanu i pištolj, završio u pritovu a pištolj oduzet     ·     Formirana tri bedema i šest kaskada, oko 80 ljudi uključeno u gašenje vatre: Agonija na deponiji Duboko kod Užica i dalje traje, uz nadljudske napore nadležnih ekipa situacija ide na bolje     ·     Mala, ali jako opasna - meštani strepeli od poplava: Uređuje se korito reke Despotovice a uz njene obale grade pešačke i biciklističke staze, sjane vesti iz Gornjeg Milanovca (FOTO)     ·     Voda potpuno bela od sapunice u reci Trnavici: Stanovnici novopazarskog naselja u šoku, plaše se potencijalnog ekološkog incidenta (FOTO)(VIDEO)     ·     Policija upala u stan, a u stanu droga: Uhapšen Čačanin zbog sumnje da proizvodi i prodaje amfetamin i kanabis     ·     Robert Fico je stabilizovan, ali kritično: Stručnjak objašnjava šta ovo znači i da li mu je život ugrožen     ·     Na radnika se obrušila zemlja: Hitna pomoć hitno upućena u Mirijevo     ·    


Autor: RINA.rs


После заседања штаба у Ужицу нове мере: Обавезно ношење маски, рад угоститељских објеката до 22 сата


Ужице - Градски штаб за ванредне ситуације града Ужица, на данашњој седници, донео је предлог мера у циљу спречавања интензивног ширења корона вируса које ће се примењивати, заједно са мерама са националног нивоа.

Мерама је предвиђено обавезно ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима, јавним и другим установама) и на градској пијаци.
У складу са националним препорукама у угоститељским и сличним објектима не могу се организовати музичке, забавне и друге манифестације, прославе и породична окупљања.
На препоруку Градског штаба Градско веће је донело одлуку да радно време угоститељских објеката, у време повећане опасности од ширења корона вируса, буде до 22 часа.

Предвиђено је ограничавање броја особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге на број који треба да обезбеди социјалну дистанцу од најмање два метра. У свим објектима, установама и на јавним местима обавезно је поштовање мера из Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, препорука Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут" и других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.

„Ношење заштитних маски биће обавезно и у такси превозу. Вршиоци јавних услуга, органи локалне самоуправе, јавна предузећа и установе на територији града Ужица морају предузимати мере за безбедно пружање услуга грађанима и заштиту запослених. У граду Ужицу ће поново почети појачано прање и дезинфекција јавних простора. Градски штаб ће свакодневно пратити епидемиолошку ситуацију и сходно томе предлагати нове мере. Такође, апелује се на грађане да се строго придржавају прописаних мера и поштују право свакога на здравље и безбедност у условима опасности од Ковида 19”, каже се у саопштењу Градског штаба за ванредне ситуације града Ужица.

РИНА


29.06.2020.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO