„Сутјеска” сачувала име, за опремање биоскопа 200.000 евра

Чачак – Предузеће „Чачак филм” уговорило је набавку најсавременије опреме за биоскоп „Сутјеска” у Карађорђевој улици где ће прва представа да буде одржана, највероватније, у мају. Само електронски уређаји и звучна изолација дворане коштају 200.000 евра.

По предрачуну, материјал и рад на изловању вреде 78.000 евра без пдв – а, а уређаји још 75.000. „Чачак филм” добио је спецификацију опреме од закупца и набавиће дигитални пројектор са сервером (ДЦП, „Digital Cinema Package”) за пројекције од 12 метара којем је цена 35.000 евра, ЈБЛ звучнике, „Крау” појачало и „Долбај” процесор (15.000), биоскопско платно „силвер скрин” (5.000) и сто биоскопских фотеља (20.000).

Припремљен је и уговор о изнајмљивању простора којим ће „Чачак филм” ову дворану дати у закуп предузећу „Фокс вижн” из Београда. Једним чланом предвиђено је да ће закупац за обављање делатности у том пословном простору користити назив биоскоп „Сутјеска”.

- „Ауто Чачак” ће омогућити школама из нашег града да без накнаде користе ту дворану за поједине пројекције – каже Миленко Костић, власник предузећа и један од учесника у овом послу.

Предузеће „Чачак филм” продато је на аукцији Агенције за приватизацију септембра 2008. за 14,6 милиона динара, конзорцијуму од четворице ортака. Један од њих је садашњи градоначелник Чачка, Милун Тодоровић који је 2016, пре ступања на ту дужност, пренео на другога 50 одсто својих управљачких права над друштвом.

Грађевина од 3.000 квадрата има приземље и три спрата и подземну гаражу, а по налогу Завода за заштиту споменика културе из Краљева морала је остати у амбијенталној целини као кад је подигнута, пред Други светски рат.

Извођење радова коштало је 1,8 милиона евра.

Регионална информативно новинска агенција – РИНА

24.01.2019.


Fotografije