Овако су Ивањичани дочекали српске војнике у подголијским селима: Називају их својим спасиоцима, већ данима реку прелазе преко клизавог балвана (ФОТО)

Ивањица – Још од ратног доба мештани ивањичких села нису се оволико обрадовили војницима који су са тешком механизацијом стигли подно Голије у Вучак. Одесечено од света, услед апокалиптичних поплава, већ седам дана је преко 50 кућа, а проблем је велики. Они који морају на посао, јер им од тога зависи кора хлеба, до радног места иду пешке, а реку прелазе захваљујући једном балвану који се испречио преко водотока, који и није баш најсиурнији, па преко њега могу – само најхрабрији.

„Сналазимо се како морамо. Пре смо имали нормалан пут и до посла сам ишао аутомобилом, сада је то немогуће. Пешачим сат времена до суседног села, по овој врућини срце хоће да ми искочи, а и овај балван је често клизав. Није нам лако. Верујемо нашим војницима, они су нам једина нада. Кад су они дошли, сад смо сигурнији да ће нам се живот ускоро вратити у нормалу“, рекао је за РИНУ, Милољуб Драмићанин из села Вучак.

30.06.2020.


Fotografije